Alles voor jouw puppy

Wat leuk dat je een hondje in huis wilt nemen! Het nemen van een puppy kan een grote stap zijn, sterker nog, het kan groter zijn dan je eventueel verwacht. Een puppy heeft namelijk voldoende aandacht, rust en regelmaat nodig. Daarbij moet je deze overweging dus goed maken of een puppy wel de juiste huisdier voor je is. 

Als dit het geval is, wordt het tijd om je klaar te maken voor het verwelkomen van je nieuwe viervoeter. Dit houdt in dat je bepaalde veranderingen aan je huis moet toepassen en een paar inkopen moet doen. Op deze manier is het een veilige plek voor de puppy om in te wonen.

Brokken en eetbakken

Je puppy heeft speciale puppyvoer nodig wat wordt gegeven in aparte voer- en waterbakken. Er zijn veel verschillende schalen in verschillende maten, materialen, kleuren, vormen en prijsklassen, waardoor er voor iedereen wel wat tussen zit!

Plastic kommen zijn een goedkope en algemeen beschikbare optie. Wees echter voorzichtig. Wanneer jouw puppy aan alles begint te bijten, kunnen ze ook hun voerbak kapot maken. Gooi de kom dus weg na een behoorlijke hoeveelheid slijtage om het risico te vermijden dat er vreemde voorwerpen worden ingeslikt van kleine stukjes plastic. Na verloop van tijd zullen plastic kommen ook meerdere kleine krasjes krijgen die vaak vol zitten met bacteriën, waardoor het moeilijker wordt om het goed schoon te maken.

Roestvrijstalen kommen zijn gemakkelijk schoon te maken en steviger! Ze kunnen een duurzamere optie zijn voor langdurig gebruik door je puppy! Zoek naar roestvrijstalen kommen met een antislip rubberen bodem om te voorkomen dat de kom verschuift.

Hoe kies je de juiste brokken?

Het kan lastig zijn om de juiste brokken voor je puppy te kopen. Het belangrijkste is dat je voor puppyvoer kiest. Deze brokjes zijn kleiner waardoor ze het makkelijker kunnen kauwen en het zit vol met voedingsstoffen waardoor de puppy goed zal gaan groeien. 

Het is belangrijk om jezelf goed te informeren in het soort ras die je aanschaft. Zo hebben bepaalde rassen een overgevoeligheid voor sommige brokken. Als je dit van te voren weet, kan je deze merken van je lijstje doorstrepen. Vraag ook welke brokken ze bij de eerste eigenaar kregen. Je kan dan eventueel dezelfde blijven gebruiken. 

Alles voor het lopen

Je puppy moet ook uitgelaten worden. Zeker in het begin zal dit met regelmaat gedaan moeten worden totdat ze zindelijk zijn. Hierdoor is het belangrijk dat je een goede halsband en riem hebt samen met poepzakjes. Er zijn tal van verschillende soorten waardoor je genoeg keuze hebt. Zo kan je een riem nemen die extra lang wordt of een hondentuig die om de borst gaat in plaats van om de nek. 

Laat ze in het begin goed wennen aan hun riem. 

De omgeving

Puppy’s beginnen op een gegeven moment hun tanden te wisselen. Hierdoor zullen ze aan alles gaan bijten. Haal dus spullen van de grond waar ze niet aan mogen komen. 

Koop ook een goede bench en mandje waar ze in kunnen rusten en vervoerd mee kunnen worden. Zeker in het begin is het belangrijk om een bench te hebben.

Vergeet ook geen speelgoed! je puppy moet uitgedaagd worden om daarna weer goed te kunnen slapen.