Beagle cocker spaniel

De Beagle cocker spaniel is een hond van een gemengd ras – een kruising tussen de Cocker Spaniel en Beagle hondenrassen. Klein, aanhankelijk, en nieuwsgierig van aard, erven deze pups een aantal van de beste kwaliteiten van hun beide ouders. De Cocker Spaniel en Beagle mixen die wij Bockers noemen, worden ook wel Beakers of Beagle Spaniel genoemd. Ondanks hun onfortuinlijke status als designerras, kun je deze honden van gemengde rassen vinden in asielen en rasspecifieke opvangcentra, dus vergeet niet te adopteren!

Gedrag kruising Beagle x Cocker spaniel 

Deze schattige Beagle X Cocker Spaniel pups doen het goed in appartementen en huizen met omheinde tuinen. Of het nu gaat om alleenstaande senioren of huishoudens met kinderen. Zorg er wel voor dat de tuin veilig is, want ze hebben de neiging om geuren op te sporen en te volgen. Hun drang om te zwerven kan hen in gevaarlijke situaties brengen, zoals in het verkeer. Wees dus voorzichtig en neem extra voorzorgsmaatregelen. Beagle cocker spaniel mixen houden van eindeloze speelsessies en activiteit. Ze mogen niet voor lange periodes alleen worden gelaten. Een gezin met meerdere huisdieren zou ideaal zijn. Isolement is hun grootste vijand.

beagle cocker spaniel

Beagle cocker spaniel mix info

Beagle cocker spaniel zijn honden van gemengde rassen. Het zijn geen raszuivere honden zoals hun Beagle en Cocker Spaniël ouders. De hoofdkleuren van Beagle cocker spaniel zijn zwart, bruin, wit, merle, tri-color en bi-color. Ze zijn zelden effen van kleur en meestal een combinatie van twee of meer kleuren. Hun vacht kan kort en ruw zijn zoals bij de Beagle of gekruld zoals bij de Cocker Spaniel. Een borstelbeurt om de dag en een bad om de paar maanden met een milde shampoo zouden moeten voldoen aan hun verzorgingsbehoeften. Omdat de Beagle cocker spaniel een kleine hond is, kunnen ze gemakkelijk verwond worden door overprikkelde kinderen. Beagle cocker spanielverkiezen vooral omringd te zijn door volwassenen of oudere kinderen die weten hoe ze zachtjes moeten spelen.

Relatief nieuwe mix

Aangezien de Beagle cocker spaniel een relatief nieuw gemengd ras is, zijn er weinig normen als het op grootte aankomt. Dat gezegd hebbende. Als een mix tussen Cocker Spaniel en Beagle ouders kun je verwachten dat Beagle cocker spaniel aan de kleine kant zijn. De meeste wegen 20 tot 30 pond en variëren in hoogte van 12 tot 15 centimeter op de schouder. Velen kunnen echter kleiner of groter zijn. Mannelijke Beagle cocker spaniel kruisingen zijn meestal iets groter dan teefjes. Wil je alles weten over de beagle en welke kruisingen er nog meer zijn, klik hier voor meer informatie over het opvoeden en verzorgen!

Persoonlijkheid

Beagle cocker spaniel kruising ouders beschrijven hun honden vaak als speels, lief en intelligent. Ze hebben veel energie en genieten van veel verschillende activiteiten. Ze spelen graag spelletjes maar kunnen door nieuwe geuren op een dwaalspoor worden gebracht en op een nieuw avontuur gaan. Houd jouw Beagle cocker spaniel kruising pup goed in de gaten voor hun eigen veiligheid.

Beagle geheimen

Beagle handboek downloaden