Beagle Kennel

Hoe weet je dat de beagle kennel waar je een beagle vandaan wilt halen een goede kennel is? Je zal vast veel vragen hebben over de beagle en het bezitten van een Beagle, of welk huisdier dan ook, betekent dat er nooit een einde aan vragen komt. Wanneer je een Beagle puppy probeert uit te zoeken, moet je zoveel mogelijk vragen stellen voordat je verliefd wordt op de pup. Bekijk de kennels op beagle club sites. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat de pup gezond en gezond is en dat je compatibel bent met het gedrag van de Beagle. Bezoek de beagle kennel en stel alle vragen die je hebt!

Een goede beagle kennel vinden

Een goede Beagle kennel zal graag al je vragen zo goed mogelijk beantwoorden. Op die manier weten ze dat de kans klein is dat je de hond moet afstaan. Net zo graag als jij wilt weten of hun puppy’s goed genoeg zijn voor jou, willen goede Nederlandse Beagle fokkers weten of jij goed genoeg bent voor hun puppy’s! Wees niet bang om vragen te stellen over de vergunningen van de beagle kennel, hun show record of om gezondheidscertificaten voor mama en papa Beagle te zien. Daarnaast kan je kijken of de beagle kennel bij een beagle club is aangesloten.

beagle kennel

Informatie inwinnen bij de kennel

Wanneer je contact opneemt met de Beagle kennel is er vitale informatie die je hen moet laten beantwoorden. Ten eerste, waarom zou je een puppy van hen kopen? Wat is er zo speciaal aan hun Beagle puppy’s dat ze duizenden waard zijn (of voor hoeveel ze ook verkocht worden)? Een goede Beagle fokker is gewend aan deze vragen en zal ze naar jouw tevredenheid beantwoorden. Misschien zijn de pups nog niet eens geboren, en dan zijn ze pas klaar om gespeend te worden als ze twee maanden oud zijn. Hun eerste inentingen en eerste ontwormingen moeten door de beagle kennel betaald worden.

Gezondheidsverklaringen

Goede Beagle kennels zullen je een uitgebreide gezondheidsgarantie geven, schriftelijk (ja – je hebt een contract nodig in Nederland) over de gezondheid van de puppy die ze verkopen. Het is illegaal voor hen om de gezondheid van een puppy die ze verkopen verkeerd voor te stellen. Maar goede Beagle kennels zullen niet stoppen bij alleen de gezondheid – ze zullen ook de pup socialiseren, de pup laten weten wat een huis en thuisleven inhoudt en ze zullen zelfs beginnen met zindelijk maken.

Alles vragen

Geen Beagle vraag is verboden, vraag om de ouders te zien en om een rondleiding door de kennels te krijgen. Je hebt hier een afspraak voor nodig, omdat kennels meestal in het huis van mensen zijn. Leer de ouders een beetje kennen, want persoonlijkheidskenmerken en sociale eigenschappen worden doorgegeven aan de nakomelingen. Als je niet zeker bent, vraag de Beagle kennel dan naar de verzorging van de Beagle, de voeding en welk speelgoed ze het liefst hebben.

Bezoek de Beagle kennel

Een ethische beagle kennel zal je ook laten bezoeken, aaien en spelen met de ouders, zodat je weet wat voor persoonlijkheden ze zijn. Bezoek altijd de kennel van de fokker zelf voordat je akkoord gaat met een beagle pup. Geen enkele ethische fokker zal dode honden op het terrein hebben, zijn honden in opgestapelde kratten houden, of stinken tot in de hemel. De beste Beagle kennel zouden ook een goede bron van informatie moeten zijn als je maanden later vragen zou hebben.

Meer weten over de beagle?

Voor meer informatie over de beagle en leuke feitjes en weetjes die je moet weten voordat je een beagle in huis neemt klik hier.

Beagle geheimen

Beagle handboek downloaden