Beagle prijs

De prijs van een Beagle kopen is erg gestegen nu de Beagle zo populair is. Beagles hebben een vriendelijk, extravert karakter en zijn zeer aanhankelijk – wat betekent dat het een ras is waar veel vraag naar is. Als je overweegt een Beagle aan te schaffen, is het van essentieel belang dat je begint met het onderzoeken van de kosten van de hond en de levenslange verzorging. Dus, wat kost een beagle? De kosten van een Beagle hangen af van verschillende factoren, zoals leeftijd, stamboom, gezondheid, locatie, de fokker waar je hem vandaan haalt en nog veel meer. Maar de gemiddelde prijs van een Beagle in Nederland zo’n 500 euro.  

beagle prijs

Prijs factoren Beagle

Zoals bij alle hondenrassen, kan de prijs van Beagles sterk variëren. Dat is de reden waarom sommige Beagles voor een paar duizend dollar gaan en anderen voor een paar honderd. Er zijn dus verschillende factoren die van invloed zijn op de kosten van het in huis nemen van een Beagle zoals waar je de Beagle koopt, wat de zuiverheid van het ras is, de tijd van het jaar en de stamboom en afstamming. Niet alle factoren zijn gelijk in hun invloed op hondenprijzen. Zo hebben stamboom en fokkersreputatie de meeste invloed op de prijs van de beagle, terwijl de timing en leeftijd het minst van invloed zijn.  

Beagle prijs: Detailhandel, fokker of opvang 

Waar je een Beagle koopt, heeft invloed op de totale beagle prijs. Vanwege de populariteit van deze honden, verkopen veel gerenommeerde dierenwinkels Beagles, of zijn in ieder geval in staat om een Beagle aan jou te verkopen als je er om vraagt. In de meeste dierenwinkels kost een Beagle tussen de 400 en 800 euro. Je kunt echter vaak een Beagle puppy voor minder dan dit krijgen als je de afstammingspapieren van de puppy niet nodig hebt. Toch raden we het je niet aan als je de raszuiverheid belangrijk vindt, omdat het ontbreken van papieren geen garantie is dat de Beagle raszuiver is. Plus, afstamming en een beagle stamboom geven je waardevolle informatie over de mogelijke gezondheid van je puppy wat ervoor zorgt dat de aanschafprijs misschien wat hoger ligt maar de kosten voor de dierenarts weer lager. 

Beagle prijs – Gerenommeerde fokkers  

Een Beagle kopen bij fokkers zal aanzienlijk duurder zijn dan de prijs voor een Beagle uit een dierenwinkel. Dit komt omdat fokkers met een goede reputatie de lijnen zorgvuldig selecteren en alleen Beagles met de beste stamboom fokken. Een Beagle van een fokker kan tussen de 1000 een 5000 euro kosten. Veel van deze Beagles zullen een stamboom hebben, die aangeeft of de hond voorouders heeft die uitblonken in een bepaalde hondensport of competitie. Als je van plan bent je Beagle te showen op hondenshows of je Beagle te gebruiken voor fokdoeleinden, moet je overwegen hem bij een fokker te halen voor de wat hogere beagle prijs.  

prijs beagle

Beagle prijs – Adoptie  

Als je op zoek bent naar een Beagle voor een goedkopere prijs, kun je overwegen om er een te adopteren. Beagles voor adoptie kunnen oudere (en soms senior honden) zijn, en ze hebben misschien niet hun afstammingspapieren. Beagles zijn een van de meest voorkomende hondenrassen gevonden in Nederlandse asielen. De meeste asielen zitten vol met Pit Bulls, maar dat betekent niet dat het moeilijk is om een Beagle te vinden als je maar goed genoeg zoekt. Adopteren is echter niet gratis, want er wordt meestal een adoptiebedrag gevraagd voor het adopteren van honden. De beagle prijs kan tussen de 50 en 250 euro zijn afhankelijk van de staat van de beagle en het asiel. 

Beagle prijs – Leeftijd 

Beagle puppy’s hebben een hogere prijs voordat ze twee maanden oud zijn. Dat komt omdat fokkers een vergoeding vragen om puppy’s te “reserveren” die nog niet geboren zijn! Echter, zodra een puppy een paar maanden oud is (6 maanden plus), zal de prijs van de puppy dalen. We raden af om een Beagle jonger dan 7 weken (bijna 2 maanden oud) mee naar huis te nemen. De beste tijd om een Beagle pup op te voeden is na 8 weken. In feite is een Beagle op de leeftijd van 3 tot 4 maanden een prima tijd. Zonder twijfel zal een oudere Beagle die een paar jaar oud is ook aanzienlijk goedkoper zijn dan een Beagle pup. Zo verschilt de prijs ook nog door de leeftijd die de beagle heeft.  

Beagle kopen voor een geschikte prijs

Nu je alles weet over de prijs van de beagle is het tijd om meer te weten te komen op de beagle. Bekijk het handboek over de beagle voor meer informatie over het opvoeden, verzorgen en de prijs.

Beagle geheimen

Beagle handboek downloaden