Beagle kruising

Meer en meer mensen verwelkomen een soort Beagle kruising in hun huis. Rasechte Beagles zijn al bijna het meest populaire ras in Nederland, dankzij hun intelligentie, energie, en temperament! Enkele van de meest bekende Beagle mixen zijn de Jackabee, Poogle, en Beagle Shepherd! Zorg ervoor dat je beide ouderrassen goed leert kennen voordat je een Beagle kruising aanschaft, want je puppy kan alle kenmerken van beide ouders erven. In het vervolg van deze pagina behandelen we de populairste kruisingen rondom de Beagle. 

De Cheagle kruising (Beagle / Chihuahua) 

Deze kleine beagle kruising is een aanhankelijke, pittige, gezellige en vrolijke metgezel, die veel beweging nodig heeft om zijn overtollige energie kwijt te raken. Vanwege het hoge energieniveau van de Cheagle is training zeer aan te bevelen, omdat ze snel negatief gedrag kunnen oppikken, zoals springen en onnodig blaffen. Beagle Chihuahua kruisingen zijn het meest geschikt voor actieve mensen die graag buiten zijn, en voor flatbewoners die op zoek zijn naar een maatje met een natte neus. 

beagle kruising

De Beaski of Busky kruising (Beagle / Husky) 

Deze schattige schoonheid is een middelgrote kruising tussen een Beagle en Husky, met de karakteristieke aftekeningen van zijn beide voorouders – flaporen van de Beagle als aanvulling op de gezichtstekeningen en het babyblauw van de Husky. Deze baby is een vastberaden werker met zakken vol energie, is benaderbaar en teder, en aanbidt hun huisgenoten. Wees wel voorzichtig als je ook een katteneigenaar bent, want Husky’s verdragen van nature katachtigen niet zo goed. 

De Puggle kruising (Beagle / Mopshond) 

Over het algemeen is deze beagle kruising pup sociaal, extravert en liefdevol, en hij kan het bijna altijd goed vinden met de andere honden in het gezin. Hoe vertederend de Mopshond ook is, hij heeft wel de genetische neiging om koppig en ezelshoofdig te zijn – vooral als je hem probeert te trainen. Hier is geduld de sleutel. Blijf volhouden en je zult snel opscheppen met de best opgevoede Beagle en Mopshond mix in de buurt. 

Coagle of Bocker kruising (Beagle / Cocker Spaniël) 

De beagle cockerspaniël kruising is De combinatie van de zachtaardige en mildaardige Beagle en Cocker Spaniel resulteert in de perfecte metgezel voor oudere kinderen, senioren, en huizen met beperkte ruimte. Deze beagle kruising zal volledig tevreden zijn om de hele dag op je schoot te kruipen terwijl je een overvloed aan knuffels en kroelen deelt. 

Beabull kruising (Beagle/Bulldog) 

Dit lieve snoetje heeft zijn onderbeet en rimpels geërfd van zijn Engelse Bulldog papa en de flaporen en de lange snuit is helemaal mama Beagles familietrekje! Speels, lief, en met bergen energie, maakt de Beabull kruising tussen een Beagle en Bulldog een trouwe vriend voor de kinderen. Als hij te lang aan zijn lot wordt overgelaten, kan hij echter een beetje destructief worden, dus zorg ervoor dat je veel liefde en knuffels op dat mollige lijfje legt. 

kruising beagle

Poogle kruising (Beagle / Poedel) 

Dit schattige gezichtje is een kruising van een Beagle en een Poedel, wat resulteert in een uber slimme pup. Vanwege hun intelligentie is het sterk aan te bevelen dat Poogles een trainingsprogramma doorlopen, omdat ze hun mensen gemakkelijk te slim af kunnen zijn en in allerlei kattenkwaad verwikkeld kunnen raken. Ze leren heel snel trucjes en laten graag zien wat ze allemaal kunnen. Deze beagle puppy kruising is de ideale metgezel voor vrijwel elk huishouden. 

Beago kruising (Beagle / Golden Retriever) 

Het gemakkelijke karakter van de Beago maakt dit gouden meisje de perfecte familie metgezel, die een hoop geduld en adoratie voor kinderen en andere huisdieren toont. Deze beagle kruising houdt ook van snacken en het zou verstandig zijn om haar dieet in de gaten te houden, want Beago’s staan erom bekend gemakkelijk kilo’s aan te komen. 

Lagle of Beagador kruising (Beagle / Lab) 

Een van de meest populaire gemengde rassen, de Beagador is een vriendelijke, enthousiaste en speelse familiehond met een lieve inborst. Deze beagle kruising zal ook huis en haard beschermen tegen indringers omdat hij vertrouwen en moed uitstraalt. 

Beagi kruising (Beagle / Corgi) 

Onze korte, gedrongen Beagi is een sociaal dier, dat het uitstekend kan vinden met andere huisdieren, maar overbeschermend, territoriaal en jaloers kan worden als hij nieuwe en vreemde dieren ontmoet. De uiterst loyale en zorgzame aard van deze beagle kruising zorgt voor een levenslange band met baasjes en verzorgers. 

Pomeagle kruising (Beagle / Pomeriaan) 

De Pomeagle zijn over het algemeen kleine honden, met een scherpzinnige intelligentie en aanhankelijkheid. Ze hebben de neiging om wat aandachtstekort te vertonen omdat hun nieuwsgierigheid vaak de overhand neemt, en eigenaren moeten streng en geduldig zijn bij het trainen om hun constante interesse te behouden. Net als andere Pomeranian mixen, passen ze zich zeer goed aan kleine leefruimtes zoals appartementen, waardoor ze ideale beagle kruisingen zijn voor oudere mensen, of mensen die weinig ruimte hebben. 

Borkie kruising (Beagle / Yorkie) 

Samengesteld uit de meest schattige kenmerken van zijn Beagle en Yorkie ouders, is deze kleine beagle kruising ideaal voor alleenstaande hondeneigenaren of grote gezinnen. Borkies zijn extreem intelligent, loyaal, en lief voor hun naasten. Ze gedijen op alle aandacht die je bereid bent op zijn kale kop te leggen. Maar wees gewaarschuwd, Borkies houden ervan hun stem te gebruiken en hebben er geen moeite mee de hele dag te jakkeren en te keffen. Zorg ervoor dat je hem genoeg entertainment geeft als je hem aan zijn lot moet overlaten. 

Malteagle kruising (Beagle / Maltezer) 

Deze schattige poederdons is een ideale kiddie pooch omdat hij niet genoeg speeltijd kan krijgen! Malteagles zijn vrij moeilijk te trainen en vereisen een vastberaden en geduldige eigenaar die volhoudt en door de natuurlijke koppigheid van dit ras heen prikt. De Mateagle heeft de kenmerkende langharige vacht van de Maltezer en moet regelmatig verzorgd worden om zijn vacht glanzend en mooi te houden. 

Wil je meer weten over de beagle of de verschillende kruisingen? Bekijk dan het handboek over de beagle.

Beagle geheimen

Beagle handboek downloaden