Beagle blaffen afleren

In dit artikel leer jij hoe je jouw Beagle het blaffen kan afleren. Ook al wordt jouw Beagle waarschijnlijk niet gebruikt voor speuren en jagen, toch zorgt de instinctieve training van zijn voorouders er in veel gevallen voor dat dit ras een diepe blaf, ook wel brul genoemd, uitstoot. Deze hond is en blijft een jachthond. De Beagle blaft of huilt niet de hele dag zonder reden; het is alleen zo dat de ‘reden’ er een kan zijn waar we het niet allemaal mee eens zijn. 

Redenen blaffen Beagle

Net als elk ander hondenras heeft ook de Beagle zijn redenen om te blaffen. Als een eigenaar de reden begrijpt, kan die maatregelen nemen om het blaffen onder controle te krijgen en de beagle het blaffen af te leren. Hoewel constant blaffen onder controle moet worden gehouden, is het belangrijk om te begrijpen dat de meeste Beagles geen stille, rustige honden zullen zijn.  Honden jonger dan 2 jaar kunnen een beetje opgewonden raken en na verloop van tijd zullen ze kalmeren als ze leren om zich aan te passen aan het gezin en de sfeer van het huishouden. 

Beagle blaffen afleren

Goede redenen om te blaffen 

In sommige gevallen is er een heel goede reden voor het blaffen en is het niet verstandig om het blaffen van jouw beagle af te leren.  Hoewel de reden voor jou misschien niet zo belangrijk lijkt… blaffen is de manier waarop uw hond communiceert.  Het kan gedaan worden om aan te geven dat ze zich vervelen, dat ze buiten een vogel in de boom zien, dat ze wat tijd buiten nodig hebben om wat te bewegen of dat ze honger hebben. Als jouw hond blaft om een geldige reden, is het niet nodig om te “schelden” of te proberen jouw Beagle te trainen om te stoppen met blaffen. Er zullen andere gevallen zijn waarin je wel training wilt toepassen, zoals blaffen door verlatingsangst en andere oorzaken. 

Blaffen Beagle niet afleren

Jouw beagle kan via zijn blaf een van de volgende dingen aan je proberen over te brengen waardoor het niet goed is on het blaffen af te leren:

– Hij verveelt zich of is eenzaam. Dit komt vaak voor bij honden die last hebben van verlatingsangst.
– Hij heeft honger- misschien is het eten een beetje laat? Honden hebben een verbazingwekkende interne klok en weten precies wanneer het etenstijd is.
– Er is iets ongewoons of iemand nadert het huis – Dit kan goed of slecht zijn. De meeste baasjes stellen het op prijs te worden gewaarschuwd als een vreemdeling te dicht in de buurt van het huis komt.

In andere gevallen, als jouw Beagle blaft naar vrienden en buren, moet er voor die specifieke gevallen getraind worden om je beagle het blaffen af te leren. 

Manipulerend blaffen

Het is een goed teken dat jouw Beagle interactie met je wil maar soms moet je beagle blaffen afleren. Soms kan het gebruikt worden als een manipulatiemiddel om extra voedsel, extra klopjes, enz. te krijgen. Als je toegeeft aan deze vorm van blaffen en jouw hond geeft wat hij of zij wil, versterk je het blafgedrag. In jouw poging om het blaffen te stoppen, doe je eigenlijk precies het tegenovergestelde en leer je jouw Beagle dat blaffen goed is en dan moet je blaffen afleren. Wil je alles weten over het opvoeden en verzorgen van de beagle en het temperament, klik hier voor meer informatie!

Beagle geheimen

Beagle handboek downloaden