Beagle opvang

Als je jouw beagle in een opvang wilt plaatsen, is het belangrijk dat je een situatie vindt die zowel voor jou als voor jouw hond comfortabel is. Tegenwoordig zijn er meer opties dan ooit om uit te kiezen wanneer je jouw hond aan de zorg van anderen overlaat. Naast hondenpensions, beagle opvanghuizen en kennels zijn er ook hondenoppassers die jouw hond bij hen thuis of bij jou thuis onderbrengen. Een goed beginpunt is jouw dierenarts, trimsalon, vrienden met honden of buren te vragen naar hondenpensions, beagle opvangers of -oppassen die zij aanbevelen. Het is belangrijk om de juiste vragen te stellen en de juiste dingen te weten waar je op moet letten bij het vinden van de juiste “thuis-weg-van-huis” pensionervaring voor jouw hond.

Checklist Beagle opvang

Neem ruim op tijd voor jouw reis contact op met de kennel of beagle opvang om een afspraak te maken voor jou en jouw hond. Doe het nodige onderzoek. Als je naar een commerciële hondenpensionkennel gaat, kijk dan of ze gecertificeerd zijn of lid zijn van een professionele organisatie. Als je een persoon interviewt, zoek dan uit hoe lang die persoon al hondenpension doet en hoeveel vaste klanten hij heeft gehad. Controleer ook een paar referenties. Informeer daarnaast naar de inentingsvoorschriften. Veel beagle opvang huizen vereisen een Bordetella vaccinatie, samen met rabiës, distemper, hepatitis, parvovirus, en parainfluenza. 

beagle opvang

Schoonmaken opvang

Let op schone, veilige en hygiënische omstandigheden in de beagle opvang. Er moeten voldoende, veilig omheinde bewegingsruimtes en slaapruimtes zijn met comfortabele antislipoppervlakken. Ben je welkom om alle delen van de kennel of het huis te bezoeken waar de hond toegang toe zal hebben? Zijn ze veilig en vrij van schadelijke chemicaliën?

Ontmoet de verzorgers van de opvang en kijk hoe zij met uw beagle omgaan. Voor hoeveel honden zorgen ze tegelijkertijd? Hoeveel beweging krijgen de honden, en hoe vaak worden ze uitgelaten? Wat voor opleiding en training heeft de verzorger gehad? Maak een inventarisatie van de voorzieningen die zijn getroffen voor het comfort van de gasten. Dit omvat vers drinkwater, temperatuurregeling, ventilatie en onderdak.

Wennen aan de opvang

Als jouw beagle nog nooit een pension heeft gehad, overweeg dan eerst een korte overnachting en daarna een langer verblijf in een opvang. Zelfs een middagje hondendagopvang kan een goede test zijn. Dit zal jouw hond helpen zich meer op zijn gemak te voelen bij de ervaring en geeft de verzorger een beter idee van de behoeften van jouw hond. Het geeft jou ook de kans om te observeren hoe jouw hond zich gedraagt als je hem ophaalt. Is jouw hond wanhopig om te vertrekken? Moe maar blij? Stopt hij om afscheid te nemen van de verzorger? Vraag de verzorger om een gedetailleerd verbaal verslag van hoe jouw hond op de beagle opvang reageerde.

Wat geef je mee aan de beagle?

Wanneer je jouw beagle aflevert bij de opvang, neem dan zijn eten, gezondheids- en dierenartsinformatie, bed en favoriete speeltjes mee. Zorg ervoor dat je up-to-date contactinformatie achterlaat, evenals een contactpersoon voor noodgevallen. Als je weggaat, wees dan positief en opgewekt. Houd het afscheid kort en lief, dan kan jouw beagle ook wennen. Het moeilijkste van huis verlaten is vaak om iemand anders te vertrouwen om voor jouw beagle te zorgen. Als je de tijd neemt om een beagle opvang te vinden dat jij vertrouwt en dat jouw hond leuk vindt, zal dat uiteindelijk het verschil maken.

Meer weten?

Wil je alles weten over de beagle, klik hier voor meer informatie over het opvoeden en verzorgen!

Beagle geheimen

Beagle handboek downloaden