Beagle adoptie

Helaas is het vaak hun lawaai dat hun eigenaren dwingt de beagle af te staan voor adoptie. Er wordt gespeculeerd dat het woord beagle afkomstig is van het Franse woord begueule, wat letterlijk “open keel” of “luide mond” betekent. En de naam past heel goed bij deze honden die allesbehalve stil zijn als ze iets interessants ruiken. Beagles worden beschouwd als het vijfde meest populaire ras in Amerika omdat ze intelligent, liefdevol en oh-zo-aanbiddelijk zijn! Beagles zijn roedelhonden en worden niet graag alleen gelaten. Ze zijn gevoelig voor verlatingsangst en zouden jammer genoeg janken als hun baasjes terugkwamen. Laat dit je echter niet ontmoedigen, want er zijn zoveel fantastische redenen waarom je er graag een in huis zult hebben. Dus, als je er over denkt om een beagle te adopteren, maar nog steeds twijfelt, dan kan dit artikel je misschien op andere gedachten brengen. 

Beagle adopteren – Een echte snuffelaar in huis

Dit schattige ras kan elke interessante geur onmiddellijk oppikken dus is de beagle adoptie waardig. Het is geen wonder dat ze werden gebruikt als jacht metgezellen om konijnen en vossen op te sporen. Maar er is een interessant feit over beagle snuiven dat je waarschijnlijk nog niet wist. Jouw beagle kan “jagen” op bedwantsen in jouw huis. Vergeleken met de 40% kans van een mens om bedwantsen te vinden, heeft jouw beagle 90% kans om bedwantsennesten te lokaliseren.

beagle adoptie

Ze kunnen goed overweg met jouw kat

Je hoeft niet geen beagle te adopteren als je een kat hebt. We weten allemaal over de grote hond-kat rivaliteit. Er zijn honden die het absoluut niet kunnen uitstaan dat er katachtigen in de buurt zijn, zodat hun pelsouders ofwel een van hen moeten afstaan of ervoor moeten zorgen dat de een de ander niet in de weg loopt. Met beagles, hoef je je geen zorgen te maken! Het is niet omdat een beagle een “jager” is, dat hij uw arme kat achterna zal zitten en blaffen. Maar bedenk wel dat niet alle honden zich zo gedragen. Het is belangrijk dat je weet wat de beste manier is om je beagle aan je kat voor te stellen, en vice versa. Maar het is geen reden om de beagle niet te adopteren. 

Beagles maken prachtige familie huisdieren

Heb je kinderen die allemaal smeken om honden in het gezin te adopteren? Beagles maken een geweldige metgezel en vriend voor jouw kinderen, met inbegrip van de kleintjes. Ze zijn super vriendelijk en niet geneigd om te snauwen naar onhandelbare kinderen. Maar het is nog steeds belangrijk om kinderen eraan te herinneren dat ze huisdieren moeten respecteren om bijtincidenten te voorkomen. Omdat beagles van nature roedelhonden zijn, zijn ze gelukkiger in de buurt van mensen en andere honden. Als je in een appartement woont zonder andere honden, kunt u het beste een maatje voor jouw hond nemen om te voorkomen dat hij gaat janken. Beagles kunnen zo veel lawaai maken als je ze alleen laat. Dit is iets om zeker rekening mee te houden bij het adopteren van een beagle. 

adoptie beagle

Het zijn geen kieskeurige eters

Beagles staan bekend als vraatzuchtige eters en kauwers en worden hierdoor minder als adoptie beagle gezien. Ze eten praktisch alles wat je ze geeft. Ze kunnen lekkernijen in enkele seconden of minuten verorberen, afhankelijk van de duurzaamheid. Wij raden Himalaya yak kluiven en bully sticks aan voor deze krachtpatsers. Als traktatie kunnen jouw beagles profiteren van voedzaam fruit dat perfect voor ze is. Fruit zoals frambozen, bosbessen, bananen, watermeloen, en cantaloupe zijn prachtige, voedzame snack alternatieven. Wil je alles weten over de beagle adopteren, opvoeden en verzorgen, klik hier voor meer informatie!

Beagle geheimen

Beagle handboek downloaden