Beagle kopen

Denk je erover om een Beagle aan te schaffen maar weet je niet zeker of een pup of volwassen variant kopen de juiste beslissing is? Er zijn veel mensen die zich deze vraag stellen als ze overwegen een hond aan te schaffen. Er zijn mensen voor wie het hondenras het beste zou zijn en voor sommigen zou een ander ras beter zijn. Het hangt allemaal af van de eigenaar, hun levensstijl en de hond allebei. Beagles zijn een relatief rustige en onderhoudsarme hond, wat ertoe bijdraagt dat ze een van de meest populaire hondenrassen in Nederland. Het is echt goed om het hondenras , zoals de beagle, te kennen voordat je het gaat kopen. Zelfs als je gratis Beagle puppy’s krijgt, is het de moeite waard om goed te weten hoe een Beagle pup in elkaar zit om er zeker van te zijn dat je goed voor ze zult kunnen zorgen. 

Waar kun je een Beagle kopen of adopteren? 

Beagles zijn een zeer algemeen ras in Nederland. Helaas is hun populariteit vaak gebaseerd op hun aantrekkelijke uiterlijk, handig formaat, gemakkelijk te onderhouden vacht, zielvolle ogen. Veel mensen die een Beagle pup kopen of adopteren op basis van hun uiterlijk, krijgen daar uiteindelijk spijt van, omdat deze honden erg moeilijk kunnen zijn om mee samen te leven. Overal kan je Beagles kopen die aangeboden vinden. De meest voorkomende plek in Nederland waar je Beagles kan kopen is een fokker of een asiel.  

beagle kopen

Beagle kopen – Adopteren bij het asiel 

Beagles en kruisingen kan je vaak kopen bij adoptiecentra en bij het asiel. Beagles kunnen worden overgedragen aan een asiel vanwege wangedrag (janken, vernielzuchtig kauwen, ontsnappen uit hun tuin, koppigheid). Je zou deze honden moeten voorzien van de beweging, training en socialisatie als ze dit niet hebben gehad. Andere Beagles worden afgestaan vanwege veranderde gezinsomstandigheden, en deze honden hebben misschien helemaal geen gedragsproblemen. Dat een Beagle uit een asiel komt betekent niet dat de hond verkeerd of slecht is. Je kan prima een Beagle kopen uit het asiel of adopteren uit een adoptiecentrum.  

Beagle kopen bij een hondenfokker 

Je kunt een Beagle pup kopen van een show fokker, die ze fokt om te voldoen aan een gedetailleerde standaard van uiterlijk voor de honden show ring. Of je kunt een Beagle pup kopen van een prestatie fokker, die de nadruk legt op een energiek temperament voor de jacht op konijnen en andere kleine wild dieren. Je kunt ook een Beagle kopen van mensen die ze fokken omdat ze het leuk vinden. Genoeg keuze om een fokker te kiezen waar je jouw Beagle kunt kopen. Voor meer informatie over beagle fokkers en andere must know info over deze hond, raden we aan het  Beagle Handboek te lezen.   

Wat voor hond is de Beagle 

Een van de dingen waar de Beagle het meest bekend om staat is zijn reukvermogen. Dit gaat zo ver dat ze zijn gebruikt voor het proberen op te snuiven van mensen die kunnen lijden aan kanker. De geweldige reukzin van een Beagle maakt hem nieuwsgierig naar alles en nog wat. Voor een Beagle is de wereld een prachtig spectrum van geuren die allemaal onderzocht moeten worden. Helaas kan dit ertoe leiden dat Beagles zich laten meeslepen in het onderzoeken van geuren en onbedoeld in gebieden terechtkomen waar u ze niet wilt hebben. Je kunt dit proberen te voorkomen door het huis huisdierproof te maken, maar iedereen die al eens een hond heeft gehad, kan je vertellen dat geen enkele vorm van huisdierproof maken jouw huis volledig zal tegenhouden dat jouw Beagle in dingen terechtkomt die je niet zo bedoeld had. 

kopen beagle

Beagle kopen – Investeer in gezondheid

Als je op zoek bent naar een puppy om te kopen, of je nu kijkt naar een Beagle of een ander hondenras, moet je er zeker van zijn dat je goed geïnformeerd naar een puppy gaat. Je kan helaas niet puur op het schattige uiterlijk van de Beagle pup afgaan. Het probleem met die situatie is dat je niets weet over de erfelijkheid van de hond en je weet niet welke problemen zich in de toekomst kunnen ontwikkelen. De meeste hondenfokkers zullen eerlijk zijn en ervoor zorgen dat ze alle ongewenste eigenschappen zoals genetische ziekten eruit fokken, maar je moet alsnog oppassen tijdens het kopen van een Beagle.  

Prijs kopen Beagle 

Als je de beagle puppy’s wil kopen dan is de minimumprijs die je moet betalen 500 euro. De prijs varieert naar gelang de afstamming. Als de hond van show kwaliteit is dan is het uiterlijk, gezondheid, en andere dingen natuurlijk superieur verzorgd. In zo’n geval moet je bereid zijn een bedrag te betalen dat kan oplopen tot gauw 1500 euro voor het kopen van een Beagle. Als je een Beagle koopt van een fokker en ze bieden voor minder dan 500 euro wees dan voorzichtig. 

Lees ook het blog over beagle pups te koop

Ontmoet mama en papa Beagle 

Wanneer je een Beagle gaat kopen moet je bij de fokker de mogelijkheid hebben om er heen te gaan en je puppy te zien. Je moet waar mogelijk vragen om de moeder en vader van de Beagle pup te ontmoeten. Niet alle vaders zullen er zijn omdat fokkers reuen van andere fokkers kunnen gebruiken, maar de pups moeten in eerste instantie bij hun moeder blijven. Waar je naar zoekt is er iets duidelijk mis met de moeder, hoe ziet haar vacht eruit, is ze vriendelijk of lijkt ze uitgeput, hoewel je in gedachten moet houden dat ze een nest pups heeft.  Als je naar de puppy gaat kijken moet je letten op de omstandigheden rondom de puppy, als de plek er vervallen of niet verzorgd uitziet dan is het waarschijnlijker dat de puppy’s ook zo behandeld zijn. Koop geen Beagle bij een broodfokker of een fokker waar het duidelijk is dat het niet goed gaat met de honden. Je kan zo waarschijnlijk voor een minder hoge prijs een Beagle kopen maar dit is niet goed. Meer tips over het opvoeden en kopen van een beagle vind je in het Beagle Handboek.

Beagle geheimen

Beagle handboek downloaden