Beagle voer

Wat je jouw Beagle voor voer geeft, heeft een enorme invloed op zijn gezondheid, nu en in de komende jaren. Zijn voeding legt de basis voor een goede groei. Maar ook voor behoud van gewicht, energie, een goede spijsvertering en voedingswaarden die hem zowel lichamelijk als geestelijk kracht geven. Alles wat een Beagle eet, kan goed of slecht voor hem zijn. Het is dus belangrijk dat je de tijd neemt om de beste voeding voor je Beagle puppy, volwassen hond of senior te kiezen. En je zult ijverig moeten zijn in het volgen van de juiste voedingsrichtlijnen bij het beagle voer. 

Hoeveel voer voor jouw Beagle? 

Beagles zijn een actief ras. Ze hebben een grote hoeveelheid calorieën nodig en dus een grote hoeveelheid beagle voer. Beagles zijn echter vatbaar voor overgewicht, waardoor het noodzakelijk is om ze op een goed uitgebalanceerd dieet te houden. De voeding van je beagle kan een enorme invloed hebben op zijn huidige en toekomstige gezondheid. ‘Wat geef je te eten’, ‘hoeveel geef je te eten’, ‘hoe vaak geef je te eten’, alles is van belang. In  het vervolg van dit artikel behandel ik alles rondom het voeren van je beagle. 

Bekijk hier het bestverkochte Beagle voer op Bol.com

Beagle voer

Wat wil je in het voer van je Beagle 

Beagles staan bekend als een energiek ras, waardoor het noodzakelijk is om ze een goed uitgebalanceerd en voedzaam voer te geven. Om lang en gezond te kunnen leven, heeft een beagle een breed scala aan voedingsstoffen nodig. Denk dan aan eiwitten, koolhydraten, gezonde vetten, vitaminen en mineralen. Of je je beagle nu fabrieksvoer of zelf gekookt voer geeft, je moet ervoor zorgen dat je hond alle essentiële voedingsstoffen in een uitgebalanceerde hoeveelheid binnenkrijgt. In het algemeen moet het voer van een beagle de volgende verhouding van voedingsstoffen aanhouden: 

  • Eiwit 30% tot 40% 
  • Gezonde vetten 15% tot 20% 
  • Koolhydraten 30% tot 50% 

Zelf gekookt voedsel 

Als je wat extra tijd hebt, dan is beagle voer zelf koken een uitstekende optie voor je beagle. Thuis de maaltijd voor jouw beagle koken is vrij eenvoudig, aangezien de meeste essentiële voedingsstoffen misschien al in uw keuken aanwezig zijn. Er zijn echter een aantal specifieke vitaminen en mineralen die een hond dagelijks nodig heeft. Het is dus aan te raden om minstens één keer per dag gefabriceerd beagle voer te geven. 

Fabrieksvoer Beagle 

Er zijn heel wat merken die een fantastische kwaliteit beagle voer leveren, terwijl er ook een paar zijn die ronduit slecht zijn. Dit maakt het essentieel om grondig onderzoek te doen voordat je een commercieel voer voor jouw beagle kiest. Een ‘Premium Quality’ label op een verpakking maakt het nog niet premium. Er zijn nogal wat gerenommeerde hondenvoermerken die vulstoffen toevoegen om hun winstmarges te vergroten. Vulstoffen hebben geen enkele voedingswaarde, en vullen alleen maar de maag van jouw beagle. Voedsel met vulstoffen is geen complete gezonde maaltijd voor jouw beagle, en dit zorgt ervoor dat ze hunkeren naar meer voer. Als je beagle gras of zijn eigen uitwerpselen eet, dan kan dat komen doordat je hem onbewust voer met vulstoffen geeft. 

Beagle voer kopen

Bekijk hier al het beagle voer via bol.com

Beagle voer richtlijnen

Hier zijn enkele algemene richtlijnen voor het kiezen van geschikt voer voor je beagle:

Hoogwaardige voeding: Kies een hondenvoer van hoge kwaliteit met ingrediënten van goede bronnen zoals vlees, gevogelte, vis en volkoren granen. Kijk naar het etiket om ervoor te zorgen dat eiwitten een belangrijk ingrediënt zijn.

Evenwichtige voeding: Kies voer dat een goede balans biedt tussen eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen. Het voer moet voldoen aan de voedingsbehoeften van je beagle op basis van zijn levensfase (puppy, volwassen, senior).

Portiecontrole: Beagles zijn vatbaar voor gewichtstoename, dus houd de porties onder controle en volg de aanbevolen richtlijnen op de verpakking van het voer. Overvoeren kan leiden tot obesitas.

Kies voor specifiek hondenvoer: Er zijn hondenvoeders die specifiek zijn samengesteld voor bepaalde rassen of groottes. Dit type voer kan rekening houden met de specifieke behoeften van beagles.

Vermijd menselijk voedsel: Sommige voedingsmiddelen die veilig zijn voor mensen kunnen schadelijk zijn voor honden, zoals chocolade, uien, knoflook, druiven en rozijnen. Geef je beagle geen tafelrestjes.

Gezonde traktaties: Als je je beagle beloningen of traktaties geeft, zorg er dan voor dat deze gezond zijn en niet te calorierijk. Kies voor hondensnacks die passen bij de voedingsbehoeften van je hond.

Overleg met een dierenarts: Als je twijfels hebt over welk voer het meest geschikt is voor je beagle, raadpleeg dan een dierenarts. Ze kunnen je specifieke aanbevelingen geven op basis van de gezondheid en behoeften van je hond.

Onthoud dat elke hond uniek is, dus het kan wat tijd kosten om het ideale voer te vinden dat het beste past bij de behoeften van jouw beagle.