Beagle fokker

Kiezen voor beagle adoptie of een beagle fokker voor je nieuwe  puppy is een persoonlijke keuze die onderzoek vereist. Gelukkig zijn er veel bronnen die je kunnen helpen bij het vinden van een opvanggezin of erkende fokker in Nederland die gezonde, ethisch verantwoorde beagle puppy’s aanbiedt. Weten wat je te wachten staat als je een beagle puppy koopt is een belangrijke stap om een verantwoordelijke eigenaar te zijn. Of je nu een verantwoordelijke en erkende beagle fokker vindt of van plan bent een hond te adopteren, het is aan jou om voorbereid te zijn op een energieke en vriendelijke aanwinst voor je huishouden. 

Optie naast fokker – Adopteren van beagle puppy’s

Het is misschien verrassend om te weten, maar het adopteren van een beagle puppy is mogelijk, naast het kopen bij een fokker. Volgens de beagle clubs in Nederland, melden de meeste rasreddingsorganisaties dat een meerderheid van hun reddingshonden afkomstig is van individuele overgave door de eigenaar, met als meest voorkomende redenen een verandering in levensstijl of het feit dat het ras niet goed bij hen past. Dit betekent dat er veel honden en puppy’s zijn die op zoek zijn naar een nieuw thuis. Adopteren is dus naast de beagle fokker ook een plek waar je via de clubs een leuke hond kunt krijgen. beagle fokker

Verschil beagle fokker en adopteren 

Het grootste verschil tussen een beagle fokker en een reddingsorganisatie is dat een reddingsorganisatie niet altijd jonge pups heeft om uit te kiezen. Het voordeel is echter dat de meeste reddingshonden zijn verplicht om alleen honden te adopteren die zijn gechipt en gesteriliseerd/gecastreerd. Dit betekent dat je een hond kunt krijgen die al zindelijk is, en die deze medische ingrepen niet nodig heeft. Je kunt ook een beagle mix vinden die alle eigenschappen heeft die je van het ras wilt hebben, maar met een beetje extra. Je hoeft dus niet per se een beagle fokker te vinden om een leuke beagle te krijgen.  

Het vinden van een beagle fokker 

De eerste stap is om je onderzoek te doen naar beagle fokkers. Helaas zijn er veel puppy brood fokkers die zich voordoen als gerenommeerde fokkers, samen met veel online oplichting. Wees je ervan bewust, en neem contact op met verschillende online forums of beagle clubs in Nederland voor gesprekken over het krijgen van je toekomstige harige familielid. Stel vragen, maak afspraken om de ouderdieren of moeder te ontmoeten, en volg je gevoel. Als er iets mis lijkt te zijn bij een fokker die je bezoekt, of de beagle pup lijkt te mooi om waar te zijn, dan is er waarschijnlijk iets schetsmatigs aan de hand. Verschillende beagle clubs bieden ook middelen voor het vinden van een beagle fokker. 

fokker beagle

Hoe de hond zich meer op zijn gemak voelt 

Je moet geduldig zijn als je je nieuwe beagle van de beagle fokker mee naar huis neemt. Reken op een periode van één tot drie maanden om de hond te laten wennen aan zijn nieuwe huis en omgeving, en verwacht dat er in die tijd enkele tegenslagen zullen zijn. Ze maken waarschijnlijk een van de grootste veranderingen in hun leven door. De mensen en plaatsen die ze kenden zijn weg. Wees geduldig en zacht voor hen gedurende deze tijd. Breng tijd met de hond door wanneer hij bij jou thuis aankomt. Zet ze niet alleen in een kamer of laat ze door het huis zwerven. Geef ze een rondleiding door het huis, zodat ze alles kunnen zien en ruiken. Je wil de nieuwe pup van de beagle fokker niet overdonderen op hun eerste dag, maar je wil wel dat ze een idee krijgen van het huis waar ze zullen gaan wonen. 

Leer voor je naar de fokker gaat over de persoonlijkheid van de Beagle

Wanneer je een beagle van de fokker haalt, is het belangrijk om zoveel mogelijk te leren over de persoonlijkheid van de hond voordat je ervoor kiest om hem mee naar huis te nemen. Je moet er niet alleen zeker van zijn dat ze goed overweg kunnen met je andere huisdieren of je kinderen, maar je wilt ook weten of ze een schichtige persoonlijkheid hebben. Dit kan het voor hen moeilijker maken om te acclimatiseren in hun nieuwe huis. Het belangrijkste is dat jij de hond niet zomaar een paar dagen of zelfs een paar weken de tijd geeft en zich dan afvraagt waarom hij zich niet thuis voelt. Het heeft tijd nodig. Heb geduld met ze, werk met ze samen, en ze zullen zich na verloop van tijd gaan aanpassen. Bij vragen kan je altijd teruggaan naar de beagle fokker. 

Meer info over de Beagle of fokker?

Voor meer informatie over de beagle of een fokker raden wij het Beagle Handboek aan. In dit boek vind je veel informatie en leuke weetjes over de beagle. Daarnaast staan er geheimen over de beagle in die je echt moet weten voordat je een beagle in huis neemt van een fokker. 

Beagle geheimen

Beagle handboek downloaden