Beagle jasje

In dit blog meer info over jasjes voor beagles. Sommige hondenrassen zijn beter aangepast aan de kou dan andere. Rassen zoals huskies en malamutes hebben een dikke dubbele vacht om ze warm te houden. Aangezien ze gefokt zijn om sledes te trekken en in arctische klimaten leven, moeten ze een mooie dikke vacht hebben! Hoewel beagles ook deze dubbele vacht hebben, zijn ze veel kleiner dan huskies, en vooral malamutes. Hun vacht zorgt voor een beetje extra isolatie als het weer koud wordt. Maar als je op een bijzonder koude plek woont, of je beagle brengt langere perioden van tijd buiten door tijdens de winter, zou je moeten overwegen om ze een beagle een jasje te geven om te dragen. 

Waarom zouden Beagles jassen nodig hebben? 

Beagles zijn een klein hondenras, op hun zwaarst wegen ze 15 kilo en hierdoor hebben ze al gauw een jasje nodig. Ze hebben gewoon niet veel massa om ze warm te houden in de kou. Dit geldt ook voor andere kleine hondenrassen, veel honden die in koud weer leven moeten een vacht hebben om ze gezond en warm te houden! Puppy’s zijn bijzonder gevoelig voor de kou. Hun vacht is nog niet volgroeid, waardoor ze geen dubbele isolerende vacht hebben om de winterkou te compenseren. Bovendien zijn ze veel kleiner, en hebben ze het moeilijker om hun lichaamstemperatuur te regelen als ze het koud krijgen. Deze kleine honden hebben vaak erg kort haar op hun buik, waardoor ze onbeschermd zijn, vooral als er sneeuw op de grond ligt. Door de korte gestalte van zowel volwassen als beagle puppy’s, is de kans groter dat hun torso bedekt is met sneeuw na een tijd buiten te zijn geweest. Om deze redenen is het belangrijk de huid van jouw hond te beschermen met een beagle jasje tegen de gevolgen van kou. 

beagle jas

Materiaal beagle jasje 

Fleece en wol zijn populaire materialen voor beagle jasjes. Over het algemeen is een van deze materialen voldoende als je in een staat woont waar het alleen maar koud is en niet te veel sneeuw valt. Als je beagle in de sneeuw gaat rondlopen, moet je voor de zekerheid een jas kopen van waterafstotend materiaal. Vaak kun je jassen vinden die gemaakt zijn van vergelijkbare materialen als jassen die mensen dragen bij het skiën en snowboarden. Deze opties zullen er zeker voor zorgen dat je beagle de hele winter droog en warm blijft met het beagle jasje. 

De pasvorm van de jas 

Je wil ervoor zorgen dat je de juiste maat jas voor jouw beagle ziet te krijgen, zodat ze zich comfortabel voelen dragen. Voordat je gaat winkelen, moet je weten hoe lang en lang je beagle is, en hoeveel hij weegt. Deze metingen zullen u helpen bepalen welke maat u moet kopen. De gemiddelde maat beagle zal een kleine maat dragen, maar alle beagles zijn verschillend, dus ga nooit uit van de standaard ‘rasmaat’. De beagle jas moet de hele lengte van de buik van je beagle bedekken (tenzij je een jonge beagle hebt) en stoppen bij de basis van hun staart. Beagle jasjes met mouwen kunnen moeilijk zijn voor je hond om aan te passen, dus probeer bij opties te blijven die hun poten vrijlaten met een volledig bewegingsbereik. 

Beagle jasje kopen 

Er zijn zoveel goede jasjes op de markt voor jouw beagle. Als je er een koopt waar ze niet aan gewend zijn of die niet de kwaliteit heeft die jij wilt, wees dan niet bang om hem terug te brengen en op zoek te gaan naar een betere optie. Het geluk en de gezondheid van je beagle moeten je eerste zorg zijn bij het maken van deze aankoop. Bekijk hier alle Beagle jasjes die te vinden zijn op Bol.com.