Beagle karakter

Beagles hebben een handige maat, zijn knap en gemakkelijk te verzorgen, hebben een vriendelijk karakter voor mensen en vreedzaam met andere huisdieren. En met hun aantrekkelijke zielsuitdrukking is het volkomen natuurlijk dat veel mensen ze als potentieel prachtige huisdieren beschouwen. Beagles zijn echter ontwikkeld als jachthonden. Ze hebben veel meer beweging nodig dan de meeste mensen ze geven, daarom zie je zoveel dikke Beagles. De eigenschappen van het Beagle karakter passen in principe bij iedereen die wat beweegt op een dag en dit ook graag met de Beagle zou willen doen.  

Beagle karakter en beweging 

Het karakter van de Beagle kan veranderen in nors en agressief wanneer hij niet genoeg beweging krijgt. Hoewel ze vaak in stadsappartementen of flatgebouwen worden gehouden, is dat niet de bedoeling. Beagles hebben lange, regelmatige wandelingen nodig en een omheinde tuin waar ze onaangelijnd hun poten kunnen strekken. Omheind omdat Beagles ontdekkingsreizigers en achtervolgers zijn die hun neus volgen waar die fascinerende aanblik of geur hen ook brengt. En omdat Beagles (net als de meeste jachthonden) begiftigd zijn met selectieve doofheid, komen ze zelden terug als je ze roept. Beagles die alleen buiten worden gelaten, gaan zich vervelen en gaan dan huilen en gaten graven, een Beagle karaktereigenschap om rekening mee te houden. 

beagle karakter

Karakter en training Beagle 

Het koppige karakter en afleidbaarheid van de Beagle vragen om een consequente en volhardende training gebaseerd op respect. Voedselbeloningen kunnen een geweldige motivator zijn voor Beagles, maar als je al je training baseert op voedsel, zal je Beagle alleen gehoorzamen als je een koekje in je hand hebt, duidelijk geen goede situatie. Wees speels tijdens de training en opvoeding en laat zien dat je niet alleen kunt belonen met voedsel. Zo kan je goed inspelen op het karakter van jouw Beagle. Voor meer informatie over training en de beagle, klik hier! 

Onstabiel temperament 

 Beagles worden verondersteld een stabiel, betrouwbaar karakter te hebben. Helaas zien gehoorzaamheidsinstructeurs en gedragsadviseurs te veel Beagles die angstig of neurotisch zijn. Als je overweegt een Beagle puppy te nemen, moet je goed kijken naar het temperament van beide ouders. Als je een volwassen Beagle overweegt, moet je zijn temperament testen (verschillende belangrijke testen) voordat je hem mee naar huis neemt. Zo weet je goed wat het karakter van jouw Beagle is en waar je op moet letten.  

Zorgen voor voldoende beweging 

Beagles hebben meer beweging nodig dan het typische blokje om dat veel eigenaren ze geven. Als beagles die niet genoeg beweging krijgen zie je dit terug in het karakter. Ze worden verveeld, vernielzuchtig, luidruchtig, en/of zwaarlijvig, wat hun gewrichten belast en gezondheidsproblemen veroorzaakt. Beagles moeten regelmatig de kans krijgen om hun poten te strekken en te rennen, als u wilt dat ze gezond en fit blijven. Maar Beagles moeten rennen binnen een omheind gebied zoals een tuin of hondenpark. Je moet Beagles niet onaangelijnd vertrouwen, ze zullen hun neus volgen waar die hen ook heen leidt en achter alles aan gaan wat loopt. Dit is een grappig karakter eigenschap.  

Omheining beveiliging 

Veel Beagles zijn slimme ontsnappingsartiesten die over of onder hekken gaan op zoek naar avontuur. Het kan zijn dat je hogere omheiningen nodig hebt dan je op grond van hun geringe grootte zou denken. Ze kunnen over kettingschakels klimmen. Het kan ook nodig zijn om langs de omheiningslijn draad in de grond te laten zinken om graven tegen te gaan. Poorten moeten sloten van de hoogste kwaliteit hebben, want sommige Beagles kunnen dunne sloten openen omdat ze een erg slim karakter hebben.  

beagle karakter

6 Maanden Oude Beagle karakter 

Op deze leeftijd voel je misschien geen verschil tussen de hoogte van de reutjes en de teefjes beagle, omdat ze allebei ongeveer 8 centimeter groot zijn en ook in het karakter zie je nog geen verschil. Hun gewicht zal lichtjes verschillen, en een reu Beagle zal een gewicht hebben van 13 pond terwijl aan de andere kant, de teef rond de 12 pond zal wegen en misschien is het reutje iets rustiger en iets meer aan het slapen dan het teefje

12 Maanden Oude Beagle karakter 

Dit is het moment waarop reutjes en teefjes Beagles er verschillend beginnen uit te zien in termen van lengte, karakter en gewicht. Als hij 12 maanden oud is, kan de mannelijke Beagle een hoogte bereiken van 13 centimeter. Terwijl de teef tot 12 centimeter groot kan worden. Hun gewicht op 12 maanden zal ook lichtjes verschillen. Reutjes beagles kunnen rond de 21 pond wegen, en Beagle teefjes kunnen een gewicht van 20 pond hebben. 

18 maanden oude Beagle karakter 

Met 18 maanden is jouw teefjes Beagle een volwassen hond, en het is mogelijk dat hij in dit stadium stopt met groeien in grootte en gewicht. Reuen kunnen een hoogte hebben tot 15 centimeter, en teven kunnen ongeveer 14 centimeter groot worden. Mannelijke en vrouwelijke Beagles zullen er zeker anders uit gaan zien als ze volwassen zijn, want reuen zullen een gewicht hebben van ongeveer 26 pond, en teven zullen een gewicht hebben van 23 pond. Het is van cruciaal belang om te onthouden dat deze maat en gewicht gids is alleen voor algemene kennis en garandeert niet het gewicht of de grootte. Elke hond is anders, en er komt veel bij kijken als ze groeien. Eén ding is zeker: reuen zullen altijd groter en omvangrijker zijn dan teefjes beagles en hun karakter is iets duidelijker zichtbaar. 

Koppig karakter 

Beagles zijn niet gemakkelijk te trainen doordat ze een koppig karakter hebben. Om eerlijk te zijn, het zijn onafhankelijke denkers die er niet veel om geven om jou een plezier te doen. Voedsel is een goede motivator voor Beagles, maar te veel koekjes is gelijk aan een dikke Beagle. Ook wil je geen hond die alleen gehoorzaamt als je met een koekje zwaait. In plaats daarvan moet je de juiste relatie tussen jullie beiden opbouwen, waarbij jij de leider bent en hij de volger.  

Mogelijke gezondheidsproblemen 

Naast het karakter van de Beagle moet je ook rekening houden met de gezondheid van de Beagle. Veel Beagles leven een goed lang leven, maar ze zijn vatbaar voor een onthutsend aantal gezondheidsproblemen, waaronder jeukende huidaandoeningen, oorontstekingen, veel verschillende oogaandoeningen, gewrichtsproblemen, hypothyreoïdie, diabetes, epilepsie, en hartaandoeningen.  

Voor meer informatie over het opvoeden, verzorgen en het karakter van de Beagle, raden we het Beagle Handboek aan. 

Beagle geheimen

Beagle handboek downloaden