Beagle rasvereniging

Als je een beagle wilt kan je het beste informatie vragen bij de rasvereniging. Denk je erover om een hond te nemen, dan zal je proberen uit te vinden welk ras geschikt is voor jou en jouw gezin? Er zijn veel mensen die zich deze vraag stellen als ze overwegen een hond aan te schaffen. Er zijn mensen voor wie het hondenras Beagle het beste zou zijn en voor sommigen zou een ander ras beter zijn. Het hangt allemaal af van de eigenaar, hun levensstijl en de eigenschappen van de hond. Hier hebben we een aantal van de belangrijkste details besproken die je in overweging moet nemen voordat je verder gaat. Beagles zijn een relatief rustige en onderhoudsarme hond. Wat ertoe bijdraagt dat Beagles een van de meest populaire hondenrassen in Nederland zijn. Lees meer over het beagle ras en de rol van de rasvereniging in dit artikel. 

Socialisatie Beagle 

Bij een rasvereniging kan je jouw beagle socialiseren. Het socialiseren van je harige kleine vriend heeft een heleboel voordelen. Het geeft ze bijvoorbeeld speeltijd om overtollige energie te verbranden. Socialiseren is ook een goede manier om te voorkomen dat jouw beagle verlegen en agressief wordt tegenover andere dieren. Hoewel dit ras over het algemeen heel vriendelijk is en makkelijk in de omgang, staan ze erom bekend dat ze af en toe agressie vertonen tegen honden van hetzelfde geslacht. Zorg er gewoon voor dat je toezicht houdt op de speeltijd van jouw beagle op de rasvereniging.

beagle rasvereniging

De Beagle Kennel Club / rasvereniging

De meeste landen hebben een nationale Beagle kennelclub of rasvereniging. Hier in Nederland is die bekend als De Kennel Club. Zij houdt de registraties van individuele rashonden bij en stelt de lijst van officieel erkende rassen op. Het aantal erkende rassen is in de loop der tijd toegenomen. De Kennel Club of Beagle rasvereniging is verantwoordelijk voor het organiseren van hondenshows van verschillende rassen en andere activiteiten die verband houden met honden, zoals hondentraining, behendigheid en gehoorzaamheid. De Kennel vereniging is verantwoordelijk voor de opleiding van keurmeesters en het verlenen van licenties voor hondenshows voor beagles. Een kennel club lijkt heel erg op een Beagle rasvereniging. 

Ras Standaard

Elk door de Kennel Club geregistreerd ras zoals de beagle heeft een geschreven rasstandaard die eigendom is van de Kennel Club. Dit is een gedetailleerde schriftelijke beschrijving van de fysieke en temperament kenmerken van een ras. Een Beagle rasvereniging kan wensen wijzigingen aan te brengen in de rasstandaard als bepaalde kenmerken niet langer de ware functie, gezondheid en geschiktheid van het ras vertegenwoordigen. De herziene standaard moet worden goedgekeurd door de Kennel Club. Wil je alles weten over het verzorgen en opvoeden van de beagle en het ras standaard? klik hier voor meer informatie over deze topics!

rasvereniging beagle

Code van Ethiek door Beagle rasvereniging 

Alle Beagle rasverenigingen zijn verplicht om de algemene Code van Ethiek van de Kennel Club aan te nemen en na te leven. Veel clubs vullen deze aan met hun eigen verklaringen over ethisch fokken. Zoals de vroegste leeftijd van dekking en de eis aan clubleden om beschikbare gezondheidstesten te gebruiken. Hoewel een Ethische Code wordt beschouwd als een leidraad en niet als een onderdeel van het specifieke reglement van de club, moeten commissies de bevoegdheid hebben om leden te waarschuwen voor hun gedrag. Indien nodig kan een lid worden geroyeerd. Sommige gezondheidstests (relatief weinig) zijn vereist door Beagle rasverenigingen, hoewel meer tests kunnen worden aanbevolen. Meer informatie over het opvoeden en verzorgen kan je vinden in het Beagle Handboek

Beagle geheimen

Beagle handboek downloaden