Beagle verzekering

In dit artikel meer over de verzekering voor jouw Beagle en of dit nodig is. Levendig en sociaal, met een neus voor avontuur. Beagles zijn klein, vriendelijk en vol energie, met een ongeëvenaard reukvermogen. Beagles zijn geurhonden en worden al eeuwenlang door jagers gebruikt om klein wild op te sporen. Het zijn intelligente honden die vaak als goede huisdieren worden beschouwd vanwege hun vrolijke inborst, hun kleine gestalte en het relatieve gebrek aan erfelijke gezondheidsproblemen. Beagles doen het het beste met dagelijkse activiteit, want ze zijn gevoelig voor gewichtstoename als gevolg van leeftijd of een zittende levensstijl. Is het nodig om met zijn karakter en levensstijl een verzekering voor jouw beagle af te sluiten?  

Waarom jouw beagle verzekeren? 

Waarom een beagle verzekering? Als zuiver ras zijn Beagles gevoeliger voor genetische gezondheidsproblemen dan honden van gemengde rassen. Of je nu net een jonge Beagle puppy mee naar huis heeft genomen of een volwassen hond heeft, elk segment in het leven van jouw Beagle brengt nieuwe gezondheidsrisico’s met zich mee. Jouw voorzien van de medische hulp die hij nodig heeft voor typische Beagle gezondheidsproblemen mag nooit een financiële beslissing zijn. De meeste hondenverzekeringen bieden dekking voor ongevallen en ziektes. Je kunt vaak ook een verzekering samenstellen die past bij jouw budget en de behoeften van jouw Beagle. 

beagle verzekering

Vergelijking huisdierenverzekering voor Beagles 

Het is uiterst belangrijk voor jou en jouw Beagle om vanaf het begin de juiste dierenverzekeraar te kiezen. Als je het verkeerde plan kiest en een claim gaat indienen, kun je erachter komen dat de ziekte van je Beagle niet gedekt is. Je moet dan de hele rekening betalen en die ziekte zou uitgesloten zijn als je naar een nieuwe verzekeringsmaatschappij overstapt. De mogelijkheid om jouw huisdierenverzekering plan te personaliseren betekent dat je de best mogelijke dekking krijgt voor jouw beagle. Dit terwijl de kosten binnen jouw budget vallen. 

Veel voorkomende gezondheidsproblemen en ziekten 

Er is geen reden waarom jouw Beagle geen lang en gelukkig leven zou kunnen leiden. Als je echter weet voor welke aandoeningen jouw hond vatbaar is en wat de bijbehorende symptomen zijn, kan je beter inspelen op eventuele gezondheidsproblemen die zich voordoen. Dan kan je ook een betere beslissing maken of een verzekering voor jouw Beagle nodig is. 

Epilepsie en toevallen 

Beagles kunnen gevoelig zijn voor epilepsie, waarbij de hersenen overactief worden en verwarde signalen naar het lichaam sturen, wat leidt tot stuiptrekkingen, toevallen en toevallen. Hoewel het pijnlijk is om te zien hoe uw hond zo’n aanval doormaakt, kan een dierenarts vaak een behandeling of medicatie voorschrijven om de aandoening onder controle te krijgen. 

Mobiliteitsproblemen 

Er zijn verschillende redenen waarom Beagles kreupel worden, en de meeste zijn vrij algemeen. Kreupelheid kan worden veroorzaakt door insecten- of dierenbeten, verwondingen of het kan zelfs gewoon een geval van oververmoeidheid of ouderdom zijn. Kijk uit of jouw hond minder druk uitoefent op een achterpoot, of zijn bewegingen heeft vertraagd. 

Diabetes 

Net als hun baasjes kunnen honden suikerziekte krijgen – en Beagles zijn een van de rassen die risico lopen. Als de alvleesklier niet genoeg insuline produceert, weten de hersenen niet wanneer het lichaam genoeg te eten heeft gehad. Let op toegenomen eetlust, onverklaarbaar gewichtsverlies, vermoeidheid en overmatige dorst als waarschuwingssignalen. Jouw dierenarts kan advies geven over de beste behandeling, die kan bestaan uit aanpassingen van het dieet van jouw hond of insuline-injecties. 

Kortom. Er zijn diverse gezondheidsgerelateerde problemen waarvoor een Beagle verzekering van pas kan komen.

Gemiddelde behandelingskosten 

Vraag je je af of een verzekering voor jouw Beagle de moeite waard is? We hebben de top vijf aandoeningen op een rijtje gezet waarvoor alle verzekerde Beagles aanspraak van maken, en de gemiddelde kosten van de behandeling; Epilepsie/aanpassing/aanval kost rond de 300 euro, kreupelheid rond de 500 euro, een kruisband breuk rond de 1500 tot 2000 euro. Een huidallergie behandeling begint vanaf 200 euro. Toch wel de moeite waard om een beagle verzekering af te sluiten. 

Dierenverzekering.nl heeft een verzekering op maat voor jouw Beagle.