Beagle deken

Je Beagle slapend onder de dekens aantreffen is een schattig gezicht om te zien. Beagles zijn niet het enige hondenras dat graag onder de dekens kruipt, maar ze staan er wel om bekend; kruipen is zeker een eigenschap van de Beagle. Waarom graven Beagles onder dekens? Ingraven is een natuurlijk instinct. Ze kunnen zich bedekken als een manier om zich te beschermen terwijl ze slapen, in plaats van in de open lucht te liggen waar roofdieren hen gemakkelijk zouden kunnen zien. Denk er ook eens aan hoe knus jouw bed is… bedekt met zachte dekens en dekbedden is het voor een Beagle ideaal om zich onder de dekens te verstoppen. Maar hoe veilig is het voor jouw Beagle om onder de dekens te slapen? Is het slapen onder de beagle deken wel iets dat aangemoedigd moet worden? 

Waarom slapen Beagles graag onder de dekens? 

Ik heb het al een beetje gehad over waarom Beagles zich onder dekens graven; het zijn gravers en het is een eigenschap die alle eigenaren zullen moeten accepteren; maar het kan voorkomen worden als je dat wilt. Ik denk dat de liefde van jouw Beagle voor het graven meer dan waarschijnlijk voortkomt uit de instincten van hun wolf en wilde hond voorouders. Zij maakten holen en sliepen daarin om zich te beschermen tegen de elementen en andere roofdieren in het wild. Daarom is het instinct van jou Beagle om zich onder de dekens in te graven, zodat ze worden beschermd door zachte dekens, kussens en andere voorwerpen om een comfortabel nest te maken. Voor het actuele aanbod aan beagle dekens op Bol.com, klik hier.  

beagle deken

Bij jou slapen 

Bovendien, als jouw Beagle steeds weer manieren zoekt om op of rond jou te slapen als je in bed ligt, kan het zijn dat jouw hond ook bij je wil komen slapen, om de warmte te delen en ook dicht bij de rest van de ‘roedel’ te zijn. Je moet het als een compliment beschouwen dat jouw Beagle een hol voor zichzelf maakt in jouw bed, want het is een teken dat ze het zien als een plaats van veiligheid en comfort; ze voelen zich beschermd en veilig. Honden die zich niet op hun gemak voelen in hun omgeving vallen meestal niet zo gemakkelijk in slaap, dus als je je Beagle uitgeteld in je bed ziet liggen is dat absoluut het ultieme teken van genegenheid. Ook kan een beagle die onder de deken kruipt een teken zijn van nestelen, wat volgens deze kalender gebeurt rond de 6e week van een Beagle zwangerschap. 

Is het goed voor honden om onder de dekens te slapen? 

Sommige mensen willen niet dat hun Beagle onder de dekens kruipt om te gaan slapen, omdat ze bang zijn dat ze stikken of zich verwonden. Het is een veel voorkomende angst voor hondeneigenaren, vooral eigenaren van kleinere rassen. Je wilt je harige vriend veilig houden en niet in gevaar brengen of toestaan dat ze een risico voor zichzelf vormen omwille van het comfort. Maar, zoals hierboven vermeld, is het voor een Beagle meestal helemaal prima om onder de dekens te slapen. Hoewel honden zich als grote, harige baby’s gedragen, liggen ze niet stil als ze onder een deken liggen (wat een veelvoorkomende oorzaak van bedverstikking is), maar gaan ze gewoon in een positie liggen waarin ze kunnen ademen. 

Jonge beagles en dekens

Als je Beagle zich niet op zijn gemak voelt met een deken over zich heen, of moeite heeft om eronder vandaan te komen, dan zal hij dat heel snel aan zijn baasje duidelijk maken. Het enige echte gevaar is kleine, zwakke of jongere Beagles, die het moeilijk vinden om onder een deken uit te komen, vooral als het zwaardere dekens zijn. Als je je zorgen maakt, neem dan contact op met jouw dierenarts voor verder advies. Of zoek lichtere beagle dekens of gebruik verwarmingskussens om hen hetzelfde gevoel van comfort te geven zonder hun veiligheid in gevaar te brengen. 

Beagle deken kopen

Beagle deken kopen? Check hier de bestverkochte dekens op Bol.com.