Beagle Muilkorf

Er zijn verschillende soorten beagle muilkorven. Sommige voorkomen blaffen, sommige voorkomen dat honden dingen eten, sommige kunnen zelfs beperken dat ze hun mond openen. Een ding moet je begrijpen dat een muilkorf geen permanente oplossing is voor beagle problemen zoals blaffen, agressie, of eten. Het kan inderdaad sommige van hun onnodige activiteiten beperken, maar het kan deze gedragingen niet oplossen. Een veilige en humane optie voor beagles is een muilkorf die hen kan beperken van het eten van dingen, maar hen toestaat om hun mond een beetje te openen, zodat ze kunnen hijgen. 

beagle muilkorf

Soorten muilkorven  voor Beagles

Er zijn verschillende soorten muilkorven voor beagles op de markt. Bijvoorbeeld de muilbanden. Zoals de naam al doet vermoeden, hebben deze muilbanden een patroon als een mand. Ze zijn gemaakt van sterke materialen zoals hard plastic of zelfs metaal. De meeste van deze hebben genoeg ruimte voor de hond om zijn mond comfortabel te bewegen. Ze zorgen voor een goede ventilatie en laten beagles toe om te hijgen. Daarnaast is er de wikkel muilkorf. Deze muilkorf wordt verondersteld om de bek van de Beagle te wikkelen, waardoor de totale mondbeweging wordt beperkt. Het staat de hond zelfs niet toe zijn bek te openen. Ze zijn gemaakt van materialen zoals nylon, leer, of gaas. 

Grootte van de Beagle Muilkorf 

De grootte van de beagle muilkorf is een andere cruciale factor om te overwegen. Het zou het beste zijn als je een muilkorf hebt die klein en lang genoeg is om comfortabele mondbewegingen mogelijk te maken en klein genoeg om de ogen van de hond geen pijn te doen. Hier is hoe je de juiste maat van een muilkorf voor jouw beagle kunt kiezen: Meet eerst de grootte van de snuit van uw hond van de achterkant van de kop tot het puntje van zijn neus. Plaats het meetlint op ongeveer een halve centimeter afstand van zijn ogen en meet de omtrek van zijn neus. Voeg nu een halve centimeter toe aan beide metingen om er zeker van te zijn dat de muilkorf comfortabel is voor jouw beagle. Ga naar de productpagina van beagle muilkorfen en zoek de maat op. De meeste bedrijven geven nauwkeurige afmetingen van hun muilkorven.