Beagle knuffel

Voor honden en andere huisdieren is een beagle knuffel geen luxe, maar een noodzaak. Speelgoed en knuffels zijn belangrijk voor het welzijn van jouw beagle. Een knuffel helpt tegen verveling als je jouw hond thuis moet laten, en biedt troost als ze nerveus zijn. Speelgoed kan zelfs helpen voorkomen dat jouw hond bepaald probleemgedrag ontwikkelt. Hoewel katten behoorlijk kieskeurig kunnen zijn over speelgoed en knuffels, zijn honden vaak meer dan bereid om te spelen met elk voorwerp waar ze hun poten maar op kunnen krijgen. Dat betekent dat je de speeltijd van jouw beagle nauwlettend in de gaten moet houden om ongeplande activiteiten met andere dingen dan de beagle knuffels en speeldgoed te voorkomen. 

Beagle knuffel – Zorg voor veiligheid 

Veel factoren dragen bij aan de veiligheid of het gevaar van een beagle knuffel en speeltjes, en een aantal daarvan hangt af van de grootte, het activiteitenniveau en de voorkeuren van jouw hond. Een ander punt van overweging is de omgeving waar jouw hond zijn tijd doorbrengt. Hoewel we de veiligheid van bepaalde knuffels niet kunnen garanderen, kunnen we wel de volgende richtlijnen geven. De dingen die meestal het aantrekkelijkst zijn voor honden, zijn vaak ook de dingen die het gevaarlijkst zijn. Maak de beagle knuffel veilig voor honden door touwtjes, linten, elastiekjes, kinderspeelgoed, panty’s en andere oneetbare dingen die kunnen worden ingeslikt, te verwijderen. 

beagle knuffel

Formaat beagle knuffel 

Zorg ervoor dat je een beagle knuffel of speelgoed koopt van de juiste grootte voor jouw hond. Te kleine knuffeltjes kunnen gemakkelijk worden ingeslikt of vast komen te zitten in de keel van jouw hond. Houd toezicht op het spelen met piepend speelgoed: jouw hond kan het gevoel krijgen dat hij de bron van het piepen moet vinden en vernietigen, wat betekent dat hij de binnenkant van de beagle knuffel kan inslikken als je het niet in de gaten houdt. 

Niet hond veilige beagle knuffels 

Vermijd of verander beagle knuffels die niet hond veilig zijn door linten, touwtjes, oogjes of andere onderdelen die eraf gekauwd en ingeslikt kunnen worden, te verwijderen. Gooi speelgoed en knuffels weg als het in stukken begint te breken of gescheurd is. Controleer de etiketten van pluchen knuffels om te zien of het veilig is voor kinderen jonger dan drie jaar en of het geen gevaarlijke vullingen bevat. Probleemvullingen zijn onder andere notenschalen en polystyreenkorrels, maar zelfs “veilige” vullingen zijn niet echt verteerbaar. Denk eraan dat zacht speelgoed niet onverwoestbaar is, maar sommige zijn steviger dan andere. Zachte beagle knuffels moeten in de wasmachine kunnen voor de hygiëne.  

Comfort speelgoed

Zachte beagle knuffels zijn goed voor verschillende doeleinden, maar ze zijn niet altijd geschikt voor alle honden. Hier zijn een paar tips voor het kiezen van de juiste knuffel: Sommige honden vinden het leuk om zachte speeltjes bij zich te dragen. Als jouw hond zijn knuffel als een metgezel ziet, kies er dan een die klein genoeg is om te dragen. Sommige honden willen hun speeltje door elkaar schudden of doden, dus kies er een die groot genoeg is om niet per ongeluk ingeslikt te worden en stevig genoeg om de aanvallen van de hond te weerstaan. Vuile was, zoals een oud T-shirt, kussensloop, handdoek of deken, kan erg troostend zijn voor een hond, vooral als het voorwerp naar jou ruikt! Wees gewaarschuwd dat het voorwerp kan worden vernietigd door ijverig pluizen, dragen en neuzen. Mocht je niet zeker weten welke knuffel je kunt kopen voor jouw beagle bekijk dan hier de hond veilige knuffels van Bol.com.