Beagle harrier

Een beagle kopen of toch een harrier pup in huis halen? Wanneer je een nieuwe hond in jouw huis verwelkomt, kan het moeilijk zijn om te beslissen welk ras je het beste kunt kiezen. In het Harrier of Beagle debat, hoe weet je welke beter past bij wat je zoekt in een hond? Beide rassen hebben kwaliteiten die ze tot geweldige huisdieren maken. Ze hebben ook belangrijke verschillen om bewust van te zijn. Beide zijn oorspronkelijk gefokt door de fokker voor de jacht, hoe houden Harriers en Beagles zich staande als huisdieren? Om volledig te begrijpen hoe de twee rassen zich tot elkaar verhouden moet je goed weten hoe de beagle en de harrier in elkaar zitten.  

Uiterlijk Beagle Harrier 

Op basis van hun uiterlijk, is het gemakkelijk te zien hoe mensen Harriers en Beagles kunnen verwarren. Ondanks het delen van soortgelijke kleuren en markeringen, zijn Harriers groter dan hun Beagle tegenhanger. Ze staan meestal tussen de 30 en 40 centimeter hoog op de schouder en hebben grote, laaghangende oren. Vrouwelijke Harriers wegen 20 kilo, terwijl mannetjes tot wel 30 kilo kunnen wegen. Hun vacht is kort en fluweelachtig, waardoor de gespierde bouw van deze werkhond goed te zien is. Het ras is het meest bekend om zijn driekleurige uiterlijk, maar kan ook worden gevonden in wit, crème, grijs, fawn en zwart. Beagles, aan de andere kant, zijn aanzienlijk kleiner. Gemiddeld is deze kleine hond tussen de 13-15 centimeter groot en weegt ongeveer 10 kilo. Net als de Harrier, hebben Beagles ook een korte vacht.  

beagle harrier

Temperament  harriers 

Harriers en beagles hebben een geweldig temperament, waardoor ze een solide kanshebber zijn als je op zoek bent naar jouw eerste hond! Uitbundig en vriendelijk, Harriers zijn gezellige honden die het liefst tijd doorbrengen met hun mensen. Ze zijn ongelooflijk mensgericht, dus ze zullen altijd enthousiast zijn om met je mee te gaan, waar je ook heen gaat. Als u ze niet mee kunt nemen, kunnen Harriers het aan om alleen gelaten te worden tot je yerugkomt. Naast het bovenstaande staat het ras ook bekend om zijn volgzaamheid, vrolijkheid en liefde. 

Temperament beagles 

Beagles worden het vaakst omschreven als nieuwsgierig, vriendelijk en vrolijk, net iets meer dan de harrier. Deze honden zijn het gelukkigst als ze bij hun mensen zijn, en ze zijn geweldige dienst- en therapiehonden. In tegenstelling tot Harriers, hebben Beagle pups de neiging om verlatingsangst te ontwikkelen wanneer ze alleen gelaten worden, wat het verlaten van huis moeilijk kan maken voor huisdiereigenaren. Hoewel ze nog steeds een actief ras zijn, staan Beagles erom bekend minder energiek te zijn dan Harriers. 

Training harrier 

Zoals het geval is met een aantal jachthonden, zijn Beagle harriers een onafhankelijk ras. Deze grotere onafhankelijkheid betekent dat Harriers koppig kunnen zijn tijdens de training. Bij de training, moeten eigenaren consequent en geduldig blijven, onthouden dat hun jachthond temperament hen koppig maakt, maar ook ongelooflijk slim. Deze honden reageren het beste wanneer ze worden geleid door kalm, maar vastberaden leiderschap en zijn relatief gemakkelijk te trainen. Naast algemene gehoorzaamheid, kunnen Harriers worden getraind voor spoorzoeken. Beagles zijn aangenaam als het op training aankomt en hebben baat bij vroege gehoorzaamheidslessen als ze pup zijn. Ze doen het het beste wanneer ze positieve versterking en begrip krijgen van hun trainers. Als we de Harrier versus de Beagle vergelijken, is het de Beagle die een hoger intelligentieniveau heeft, wat de reden is waarom het ras wordt gebruikt voor opsporing en redding en voor het opsporen van explosieven. 

Verzorging Beagle Harrier

Vanwege hun korte, fluweelachtige vacht, hebben Beagle harrier pups in vergelijking met de beagle zeer weinig verzorging nodig en verharen slechts zo nu en dan. Het ras doet het goed met een wekelijkse borstelbeurt met een borstel met zachte haren. De nagels moeten worden bijgeknipt, maar deze zijn vaak van nature afgesleten door activiteit. Verder is af en toe een bad en het schoonmaken van de oren alles wat het ras nodig heeft. Aan de andere kant hebben Beagles iets meer verzorging nodig dan Harriers. Het is het beste om jouw Beagle ten minste 2-3 keer per week te borstelen met een borstel met medium haren. Dit zorgt ervoor dat de vacht er mooi blijft uitzien en bevordert de groei van nieuw haar. Net als de Harrier hebben Beagles alleen een bad nodig wanneer dat nodig is en hebben ze baat bij regelmatig bijgeknipte nagels. Over het algemeen verharen Beagles meer dan Harriers, met hun belangrijkste verharingsseizoen in het voorjaar.  

Gezondheid Beagle Harrier 

Beagle harriers zijn een winterhard ras dat niet veel gezondheidsproblemen heeft als het goed wordt verzorgd. Kopen bij een verantwoordelijke fokker zal ervoor zorgen dat de juiste gezondheidsonderzoeken plaatsvinden voordat een puppy naar zijn nieuwe familie gaat. Eenmaal thuis, moeten de oren van de Harrier wekelijks worden gecontroleerd op tekenen van infectie en hun tanden moeten regelmatig worden gepoetst. Buiten dat, routine dierenartscontroles zijn alles wat nodig is om een Harrier gezond te houden. Beagles hebben veel van dezelfde gezondheidsbehoeften als Harriers, met inbegrip van regelmatige oor controles en tandenpoetsen. Voor tips en tricks over het opvoeden en verzorgen van de beagle, raden we het Beagle Handboek aan.  

Beagle geheimen

Beagle handboek downloaden