Beagle herplaatsing

Overweeg je een beagle te adopteren die beschikbaar is voor herplaatsing? Voordat je overweegt een beagle te adopteren, wees er dan zeker van dat je de behoeften en karakteristieken van deze hond begrijpt. Denk er zelfs niet aan om een beagle te herplaatsen als u de hele dag aan het werk bent – dat is de reden waarom vele van hen in de eerste plaats in redding terecht komen. Een eenzame beagle is een zeer luidruchtige en destructieve kleine hond. Ze ruïneren jouw huis en de relatie met de buren! Als je denkt dat je jouw hond alle beweging kunt geven die hij nodig heeft door in het weekend een paar lange wandelingen met hem te maken, vergeet het maar! Deze honden hebben dagelijks beweging nodig – en dat voor de rest van hun leven. De oudjes hebben misschien niet zo veel nodig, maar de stimulatie van een dagelijks uitje houdt hun levenslust op peil. Denk dus goed na voordat je een beagle herplaatser wilt adopteren.  

beagle herplaatsing

Goede Beagle herplaatsingsorganisatie/club 

Ze moeten je willen leren kennen voordat ze je toelaten een beagle herplaatser te adopteren in Nederland. Dit kan bijvoorbeeld door een asiel te bellen, een aanvraagformulier aanvragen of een praatje maken met een van de medewerkers van het asiel of herplaatsingsorganisatie. Een geredde beagle is weggerukt uit het huis dat hij kent, heeft misschien enige tijd in kennels doorgebracht, en het kan dus enige tijd duren voordat hij voelt dat jouw huis ook zijn huis is. Tijdens de gewenningsperiode moet je erop voorbereid zijn dat je beagle zal janken of aan deuren zal krabben, en zelfs vernielzuchtig zal zijn als hij alleen gelaten wordt. Beagles passen zich echter meestal snel aan nieuwe omstandigheden aan. Je moet gewoon geduld en begrip hebben om hem aan een nieuw leven te helpen wennen. Voor een beagle herplaatsing kan je altijd de lokale club raadplegen. 

Een beagle adopteren  

Het herplaatsen van een Beagle, welke dan ook, moet nooit lichtvaardig worden ondernomen en alle potentiële adoptanten worden dringend verzocht om het ras volledig te onderzoeken. Als je niet de tijd en het geduld hebt om dat te doen, dan zul je zeker niet de tijd en het geduld hebben om harmonieus samen te leven met een beagle! Denk aan je levensstijl, je gezin en je werkverplichtingen, is een beagle het juiste ras voor jou en nog belangrijker (wat ons betreft!) ben jij de juiste persoon voor een beagle? Als je hebt besloten dat een beagle de hond voor jou is, maar je wilt er om verschillende redenen liever een die geen puppy is, dan kun je overwegen om een ‘herplaatste’ hond een thuis te geven.  

Redenen herplaatsing Beagle

Er zijn vele redenen voor het herplaatsen van beagles in Nederland. Soms heeft de hond niet de nodige liefde en zorg gekregen en heeft hij slechte gewoonten ontwikkeld door gebrek aan aandacht en training. Vaak verandert de situatie van de eigenaar en kan de beagle, buiten zijn schuld, niet langer bij hem wonen. Echtscheiding, ziekte en overlijden kunnen allemaal redenen zijn waarom een beagle een nieuw tehuis nodig heeft en dus herplaatst moet worden. Wanneer je zelf een herplaatser wilt adopteren heb je veel informatie nodig over de beagle. Door hier te klikken ga je naar het boek waar je alle benodigde informatie uit kan halen die je nodig hebt om een beagle te houden.  

Beagle geheimen

Beagle handboek downloaden