Beagle teefje

Bij de meeste hondenrassen houden reuen van spelen en genieten van hun tijd met het gezin en is het teefje wat meer op de achtergrond. Echter, dit is het tegenovergestelde in de Beagle wereld. Mannelijke Beagles zijn over het algemeen ontspannen, en vrouwelijke Beagles zijn non-stop plezier. De meeste eigenaren bevelen een mannelijke Beagle aan om vele redenen, die in dit artikel zullen worden uitgelegd. Vrouwtjes kunnen soms overweldigend zijn, terwijl mannetjes makkelijker te hanteren zijn. Houd in gedachten dat zowel mannetjes als teefjes Beagles hun voor-en nadelen hebben.  

Verschillen in beagle teef en man – grootte en gewicht 

Beagles zijn een hondenras van kleine afmetingen. Ze zijn een perfect schoothondje; daarom zijn ze ideaal om in appartementen en studio’s te worden gehouden. Mannelijke en teefjes Beagles kunnen verschillen als het gaat om grootte en gewicht. Net als elk ander ras, zullen mannelijke Beagles groter en zwaarder zijn dan de teven van hetzelfde ras. Het verschil tussen Beagles reuen en teven in grootte en gewicht zal niet enorm zijn, omdat het allebei kleine honden zijn.  

beagle teefje

Verschillen tussen beagle teef en man in gedrag 

Gedrag is een van de belangrijkste dingen om te overwegen voordat je een reutje of een teefjes beagle koopt. Het zal je verbazen dat zelfs een reu en een teef van hetzelfde ras verschillend gedrag kunnen vertonen tegenover mensen en dieren.  Hoewel de Beagle een vriendelijke hond is, heeft hij toch enkele verschillen in temperament en karaktereigenschappen als het gaat om het geslacht. De meeste mensen houden geen rekening met het geslacht en zoeken alleen naar het juiste ras. Het kan voor jou en jouw gezin voordeliger zijn om jouw zoektocht te beperken tot het kiezen van een reutje of een teefjes Beagle.  

Vrouwelijke Beagle 

Een teefjes Beagle zal hyper en hebberig zijn. Ze zal niet stoppen met bedelen om aandacht, zelfs niet na een lange speelsessie. Je kunt urenlang één op één tijd doorbrengen met een vrouwelijke Beagle, en ze zal nog steeds op zoek zijn naar meer. Dit gedrag kan te veel zijn voor de baasjes die ook hun eigen tijd willen hebben. Teefjes Beagle zijn altijd op zoek naar kusjes om ze te verwennen. Je kunt zeggen dat ze liever vermaakt willen worden dan hun baasje te vermaken. Teefjes Beagles hebben de neiging om meer te graven dan reutjes wanneer ze in de achtertuin of buiten zijn. Voor meer informatie over de beagle (trainen, opvoeden verzorgen) en leuke geheimen die je echt wil weten, klik hier! 

Beagle geheimen

Beagle handboek downloaden