Beagle opvoeden

Beagles moet je opvoeden. Een Beagle puppy voor de eerste keer mee naar huis nemen kan opwindend zijn, maar ook een beetje ontmoedigend. Misschien is dit je eerste beagle puppy, of misschien denk je erover om een pup te nemen, maar weet je niet zeker wat je kunt verwachten. Beagles staan bekend om hun lange oren, hun jachtvaardigheden en hun vrolijke houding. Maar hoewel ze dol zijn op gezelschap en meestal makkelijk in de omgang, kunnen hun neuzen hen in de problemen brengen. Voordat je je eerste Beagle puppy mee naar huis neemt, is het belangrijk om je voor te bereiden op de opvoeding.  

Beagle opvoeden – Pup aan jouw gezin voorstellen 

Voor dat je de beagle gaat opvoeden is het belangrijk om de hond aan je gezin voor te stellen. Als je een gezin hebt, vraag hen dan rustig te blijven als je de puppy thuisbrengt. Een plotselinge uitbarsting van luide stemmen en omhelzingen kan de puppy afschrikken. Laat de puppy uit de mand komen en laat hem gewoon de verandering observeren. Vraag je gezinsleden om op de grond te gaan zitten op puppy’s hoogte en hem rustig te begroeten. Geef jouw puppy even de tijd om aan hen te ruiken. Het is altijd beter om jouw puppy een paar weken de tijd te geven om vertrouwd te raken met al jouw gezinsleden voordat je jouw vrienden en uitgebreide familie introduceert. Een belangrijke les in de Beagle opvoeding. 

beagle opvoeden

Beagle opvoeden – De pup aan jouw huis voorstellen 

Geef jouw puppy een rondleiding door jouw huis voordat je begint met het opvoeden van je beagle. Laat hem de plek zien waar hij eten en water kan vinden. Laat hem de kamer zien waar hij zal gaan wonen. Doe dit een paar weken lang elke dag, loop met hem door elke kamer, behalve de keuken, op deze manier zal hij zich veiliger en zelfverzekerder gaan voelen in huis en weet hij waar hij heen kan en waar niet. Dit scheelt een stapje tijdens het opvoeden van de beagle. 

Het eerste dierenartsbezoek van jouw puppy 

Naast de opvoeding van de beagle is de dierenarts belangrijk in Nederland. Tijdens de eerste afspraak zal de dierenarts jouw beagle controleren op eventuele tekenen van gezondheidsproblemen. Tijdens de eerste sessie zal de dierenarts je waarschijnlijk een paar tips geven voor puppyverzorging en het blaffen af te leren. Zo niet, dan zijn hier een paar dingen die je zou moeten overwegen om aan je dierenarts te vragen. Vraag hem om gezonde voeding voor jouw pup aan te bevelen. Vraag hem ook hoeveel en hoe vaak je jouw pup eten moet geven. Neem de informatie over het vaccinatieplan van je pup mee. Vraag hem je informatie te geven over enkele veel voorkomende ziekteverschijnselen. Zo ben je goed voorbereid en kan je beginnen met het opvoeden van jouw beagle pup.  

Beagle opvoeden – Eerste dag met de beagle puppy 

De eerste 24 uur met een beagle puppy kunnen moeilijk zijn, vooral als het je eerste puppy is omdat deze nog niet opgevoed is. Aan de ene kant kun je niet stoppen met het aanbidden van je lieve pup, en aan de andere kant ben je je er superbewust van of je de dingen wel goed doet of niet. De eerste dag is ook voor de pup stressvol. Hij is op een geheel nieuwe plek zonder zijn broertjes en zusjes en vriendjes in de buurt. Dit kan eng en stressvol zijn voor jouw kleine puppy. Jij en jouw gezin moeten uw pup in deze periode alle aandacht geven. Praat met hem, maak hem wegwijs in het huis, geef hem speeltjes om mee te spelen, wees de hele tijd bij hem en probeer hem het blaffen af te leren als dit nodig is. Mocht je meer informatie willen over de eerste dag opvoeden met een beagle pup, bekijk dan het Beagle handboek.

opvoeding beagle

Beagles socialiseren 

Socialisatie is een belangrijk onderdeel in het opvoeden van beagles. Beagles zijn vriendelijke honden die graag tijd doorbrengen met anderen, inclusief honden en mensen. Als ze jong zijn, moet jij en jouw Beagle blootstellen aan nieuwe honden, mensen, plaatsen en situaties zoals autoritten en kratten. Het socialiseren van je Beagle is de sleutel tot het opvoeden van een vriendelijke, zelfverzekerde en goed aangepaste hond. Overweeg om jouw pup in te schrijven voor een puppy cursus waar ze manieren kunnen leren en met anderen kunnen socialiseren. 

Beagles opvoeden – leren waar ze op moeten kauwen 

Als je wel eens in de buurt van een puppy bent geweest, weet je dat ze graag overal op kauwen, vooral als ze tandjes krijgen. Als je Beagle een puppy is, zorg er dan voor dat je ze leert waar ze wel op mogen kauwen en waar niet op. Een puppy zou alleen toegang moeten hebben tot wat hij mag hebben, als hij geen toezicht heeft. Leer je beagle tijdens het opvoeden op welke dingen hij wel en niet kan en mag kauwen, dit voorkomt veel gedoe en gedragsproblemen later.  

Beagle zindelijkheidstraining 

Het eerste wat je zou willen trainen tijdens het opvoeden van de beagle is de zindelijkheid. Dit kan je zelf doen of door middel van cursus. De enige manier om deze taak met succes te volbrengen is met consistentie en geduld. Het kan ongeveer vier maanden duren om jouw pup te leren wanneer en waar hij goed moet poepen en plassen. Het kan zelfs een jaar duren, maar het enige wat je kunt doen is geduldig en consequent zijn met de training. Puppy’s die jonger zijn dan 12 weken hebben nog geen controle over hun blaas- en darmmomenten. Dus 12 weken oud kan de juiste leeftijd zijn om te beginnen met de zindelijkheidstraining in de puppy opvoeding.    

Gehoorzaamheidstraining 

Je moet direct beginnen met het aanleren van gehoorzaamheid aan je beagle puppy tijdens het opvoeden. Hoe eerder je pup de juiste manier leert om met jou samen te leven, hoe beter. Het eerste hoofdstuk van gehoorzaamheid is om jou puppy te leren dat zijn elk gedrag gevolgen zal hebben, hetzij goed of slecht. Als uw hond iets doet wat u wilt bevorderen, prijs hem dan en beloon hem. Als hij zich misdraagt, zeg dan nee met een zachte maar ferme stem, als hij het blijft doen, negeer hem dan voor een tijdje. Op deze manier kan je het gedrag van jouw puppy vormgeven tijdens het opvoeden en dit zorgt ervoor dat je minder snel last van gedragsproblemen krijgt. 

Wil je meer weten over de beagle (opvoeding, verzorging, training)? Dan raden we het Beagle Handboek aan

  

Beagle geheimen

Beagle handboek downloaden