Beagle tuigje

Het beste wandeltuig voor Beagles is er een dat niet alleen comfortabel is voor jouw hond om te dragen, maar ook comfortabel voor jou om te hanteren terwijl je samen geniet van de kleine avonturen van het leven! De schattige raszuivere Beagle is een van ’s werelds meest populaire honden. Als je het geluk hebt een Beagle in je gezin te hebben, dan weet je dat ze even hilarisch als schattig zijn. Hun vriendelijke persoonlijkheden en gevoel voor humor maken ze gemakkelijk een van de gelukkigste en meest liefdevolle honden die er zijn. Beagles hebben ook een bijna eindeloze energie en houden ervan om te bewegen en hierom is een tuig voor jouw beagle goed om te hebben. 

De noodzaak van het beste wandel tuig voor Beagles 

Maar voordat jij en jouw maatje gaan voor een wandeling of naar het hondenpark, moet je ervoor zorgen dat haar veiligheid geborgen is door het hebben van een kwalitatief beagle tuig. Dat is waarom we de beste beschikbare wandel harnassen hebben beoordeeld voor jou. Ze zijn er in een grote verscheidenheid van stijlen en in diverse prijsklasses. Jouw mooie pup aan een Beagle tuigje of halsband is een goede manier om haar gezondheid en veiligheid te waarborgen wanneer ze zich buiten haar thuisomgeving bevindt. Maar bij Beagles is er een extra reden om jouw geliefde goed ingepakt te houden! 

beagle tuig

Waarom heeft mijn Beagle een tuigje nodig? 

Waarom een beagle tuig? Beagles zijn geurhonden die gefokt werden om te jagen, een instinct dat ze tot op de dag van vandaag behouden. Ze doen niets liever dan een geurspoor volgen naar waar het hen ook heen leidt. Om deze reden zijn liefhebbende maar soms ook koppige Beagles geneigd om er vandoor te gaan als de opwinding toeslaat, in plaats van de bevelen van hun baasjes op te volgen. In feite heeft het indrukwekkende spoorinstinct en de reukzin van de Beagle ervoor gezorgd dat het een hond is geworden voor gevoelig werk waarbij opsporing en detectie een rol spelen. Met andere woorden, het schattige maar pittige kereltje dat jouw huis met jou deelt, is een superieure jager, wiens intelligentie en scherpzinnigheid waardevolle troeven zijn voor de ordehandhaving.  

Rugklem tuig Beagle

Basic Rugklem tuigjes 

Een standaard riem kan voor sommige honden prima zijn. Maar als jouw Beagle een gretige en energieke pup is, dan biedt een basis rugklemtuigje veel voordelen boven een halsband en riem. Een goed passend rugklemtuigje geeft u veel controle en biedt toch comfort voor jouw Beagle. Back clip harnassen zijn uitstekende en handige keuzes voor veel Beagles en zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid van stijlen, materialen en maten. Echter, voor al hun gemak, bieden back clip tuigjes meestal niet zo veel controle over jouw Beagle als een front clip tuigje. 

Front Clip tuigjes beagle

Wordt jouw Beagle soms afgeleid als je op pad bent? Misschien houdt jouw Beagle ervan om achter eekhoorns aan te gaan, of misschien rent hij weg om hallo te zeggen tegen iedereen die u op uw pad tegenkomt? Als dat zo is, dan is een front clip harnas perfect. Front clip tuigjes stellen jou in staat om uw Beagle zachtjes te controleren, te sturen en te leiden. De riembevestiging van een front clip harnas rust op de voorkant van de borst van uw hond. De positie van de voorste clip geeft jou de ultieme hefboomwerking, zodat je de controle over de wandeling kunt behouden. Bekijk hier het overzicht van front clip tuigjes voor Beagles op Bol.com. 

No-Pull tuigjes beagle

No pull beagle tuigjes voor beagles hebben een verscheidenheid aan riemen en veiligheidsvoorzieningen om meedogenloze trekkers aan de lijn veilig op te vangen. Tuigen die niet trekken bieden veel controle tijdens het uitlaten van uw Beagle, en de ondersteunende borstriemen geven geen ruk aan de nek van de Beagle als hij besluit aan het tuigje te trekken. Tuigjes zonder rukken bieden verschillende veiligheids- en comfortkenmerken, afhankelijk van het merk en de stijl. Ze zijn over het algemeen een uitstekende keuze voor zelfs de meest energieke Beagle.