Beagle halsband

In dit blog alles over het vinden van een geschikte beagle halsband. Het beagle hondenras is een klein hondenras dat normaal tussen de 10 en 20 kilo weegt, zelfs als hij volwassen is. Mensen hebben de neiging om van dit ras te houden omdat het vrolijke en loyale dieren zijn. Ze zijn een van de trouwste metgezellen die je je kunt wensen en soms kunnen ze timide zijn of zelfs grappig doen. Beagle zijn meestal kortharige rassen; daarom moet je een halsband overwegen die handig en comfortabel is voor dergelijke honden. Het is ook belangrijk om te begrijpen hoe je een halsband correct omdoet bij jouw beagle. 

Welk type halsband voor de beagle? 

Aangezien beagles kortharige rassen zijn, hoef je je geen zorgen te maken dat de halsband aan hun haar trekt en aanzienlijke schade veroorzaakt. De platte halsband is het meest geschikte type voor een kortharig ras als de beagle. Dit kan een gegespte of vastgebonden halsband zijn, en het is de voorkeursoptie omdat hij zijn grootte behoudt en kan worden aangepast naarmate de hond groter wordt. Je kunt een borstel gebruiken om het nekgedeelte van de halsband gezond te houden, vooral als het een beetje strak zit om de beagle. Daarnaast kan je deze variant aanpassen naarmate de hond groeit. 

beagle halsband

Beagle Voorbereiden op halsband 

De eerste stap die je moet nemen om jouw beagle een halsband om te doen, om het langzaamaan te doen. Er wordt aangenomen dat jouw hond nog nooit een halsband heeft gedragen. Vandaar dat je ervan uit moet gaan dat het voor de eerste keer omdoen van een halsband bij hem afwijzing kan opwekken. Als de beagle net een paar dagen geleden bij jou in de buurt is gekomen, hoef je niet meteen met de leibandtraining te beginnen. Je moet de halsband bij je beagle pas omdoen als je klaar bent om wat tijd met het dier door te brengen. De eerste test van de halsband zou 15 tot 20 minuten moeten duren, enkel om de Beagle te laten wennen aan het nieuwe accessoire en de werking. 

Blafhalsband 

De blafhalsband werkt door het produceren van geluid, trillingen en, of kleine schokken om de hond te stoppen met onnodig blaffen. Er zijn veel van deze halsbanden voor Beagles in omloop, sommige produceren alleen piepgeluiden en trillingen en deze nemen gestaag toe naarmate de hond blijft blaffen. Zorg ervoor dat u een blafhalsband met automatische uitschakeling kiest om de trillingen en schokken na herhaaldelijk blaffen te stoppen. Dit is een veiligheidstip die noodzakelijk is geworden. 

Beagle halsband kopen

Wil je een halsband voor je beagle kopen? Bekijk dan de bestverkochte beagle halsbanden op Bol.com.