Beagle luik

Bij het zoeken naar het beste luik voor jouw Beagle, zal je eerst willen weten welk type hondenluik je wil, en waar je het wilt installeren/monteren. Dan moet je bedenken dat Beagles een middelgroot hondenras zijn, dus je wil een luik met een middelgrote opening of klep waar ze doorheen kunnen.   

 Waar op letten bij aanschaf hondenluik Beagle? 

Er zijn waarschijnlijk drie belangrijke dingen die je wilt overwegen wanneer je een beagle luik gaat kopen. Beagles zijn een middelgroot hondenras, dus je wilt een hondenluik met een middelgrote opening of klep waar ze doorheen kunnen. Het is ook goed om te weten welk type hondenluik je wilt, bijv. een weerbestendig hondenluik, een zwaar hondenluik, een elektronisch hondenluik, enzovoort. Daarnaast is het handig om te weten waar je het beagle luik wilt installeren, bijvoorbeeld op een gewone deur, een muur, een schuifdeur enzovoort. 

beagle luik

Welke maat beagle luik? 

Voor elke puppy is het waarschijnlijk de moeite waard om te wachten tot je een idee hebt van hoe groot ze gaan worden (rond de 12 tot 18 maanden kun je misschien een goed idee krijgen) voordat je kijkt naar het aanschaffen van een beagle luik. Anders koop je een hondenluik dat kleiner is dan de volwassen grootte van je hond. Een volgroeide Beagle is meestal, gemiddeld, een middelgroot ras tot ongeveer 15 kilo in gewicht, en staat ongeveer 12-15 centimeter op de schouders/ schoft in hoogte. Dus, je zult willen kijken naar middelgrote modellen van beagle luiken.  

Hoe meet ik een Beagle op voor een hondenluik? 

De productbeschrijving van het beagle luik door de fabrikant moet je vertellen hoe je het hondenluik voor de individuele hond(en) moet opmeten. Maar in het algemeen kan je dit meten door: Het meten van de breedte van de ribbenkast van jouw hond (voor de breedte van de opening van het hondenluik). En het meten vanaf de vloer tot de bovenkant van de schouders/schouders van jouw hond (voor de hoogte van de opening van het hondenluik) 

Meer afmetingen 

Vergelijk deze maten met de afmetingen van de deuropening, kleppen of binnenpanelen die opengaan om jouw beagle in en uit te laten bij het kiezen van een luik. Je kunt ervoor kiezen om jouw hond een centimeter of twee meer ruimte te geven dan je denkt dat hij nodig heeft in de maat van het hondenluik dat je kiest. Een ander klein ding om te overwegen is de lip/bodem van het hondenluikframe en hoe hoog het is. Wanneer je het beagle luik monteert, wil je het op een zodanige hoogte monteren dat jouw beagle erdoor kan zonder te struikelen, en dat hij zijn poten over de rand kan tillen. 

Luik beagle kopen

Voor meer informatie over beagle luiken of als je is wil kijken welke hondenluiken er allemaal te vinden zijn, bekijk de overzichtspagina van Bol.com.