Beagle labrador

Als je op zoek bent naar een nieuwe harige vriend om in de familie te verwelkomen, kan het niet mis gaan met een prachtige Beagle Labrador mix. Bekend als een Beagador, is deze middelgrote designer hond het resultaat van zorgvuldig fokken tussen een Beagle en een Labrador Retriever, met als doel het creëren van een lieve hond geschikt voor elk gezin. De Beagador heeft een aantal van de beste eigenschappen van zijn ouderrassen geërfd, met de grote gestalte van een Beagle en het liefdevolle karakter van een Labrador Retriever. Als je overweegt een van deze prachtige honden te adopteren, dan staat je een traktatie te wachten dankzij hun plezierige geest en hun natuurlijke vermogen om met alle soorten mensen overweg te kunnen. Voordat je beslist of je een Beagador wilt kopen is het belangrijk om er zeker van te zijn dat je bereid bent om goed voor een Beagle Labrador kruising te zorgen.  

Waar komt de Beagle Labrador kruising vandaan? 

De eerste Beagle Labrador kruisingen werden geboren in de VS en zijn sindsdien uitgegroeid tot een van ‘s werelds meest populaire rassen, vooral onder trainers en deelnemers aan hondenshows. De hybride was een opzettelijke kruising van twee populaire rassen, met de bedoeling om een beminnelijke, intelligente en gehoorzame hond te produceren. Er is zeer weinig informatie over de exacte oorsprong van de Beagle Labrador kruising of welke kennels ze hebben gefokt, maar door te kijken naar de ouderrassen kunnen we een goed idee krijgen van het type temperament, gezondheidsproblemen en persoonlijkheid dat je kunt verwachten als je overweegt een Beagle Labrador kruising te adopteren. 

beagle labrador

Beagle Labrador kruising Temperament 

Het temperament van een Beagle Labrador kruising kan soms nogal onvoorspelbaar zijn als gevolg van zijn ouderrassen. Soms erven ze het onhandelbare karakter van een Beagle of de natuurlijke jachtneus van een Labrador Retriever. Over het algemeen is de Beagle Labrador mix een zeer beminnelijke en trouwe hond die houdt van menselijk contact en graag speelt. Ze hebben van nature een hoog energieniveau en hebben daarom veel beweging en aandacht nodig. Soms kan hun opwinding hen te veel worden en kunnen ze overgaan tot meer destructieve neigingen als ze niet de kans krijgen om hun energie kwijt te raken. Hoewel ze soms een handvol kunnen zijn, hebben Beagle Labrador mixen veel liefde te geven en genieten ze altijd van een goede vertroeteling. Als je niet gezegend bent met veel vrije tijd, dan is een Beagle Labrador misschien niet de hond voor jou, omdat ze vaak veel aandacht nodig hebben, vooral als ze jong zijn.  

Hoeveel beweging heeft een Beagle Labrador mix nodig?  

De Beagle Labrador is een zeer hyperactief ras, wat betekent dat ze veel beweging nodig hebben op een dagelijkse basis. Ongeveer een uur beweging per dag wordt aanbevolen als de minimale hoeveelheid voor dit ras. Als ze niet genoeg beweging krijgen, zul je vaak merken dat ze overprikkeld raken en op dingen gaan kauwen. Dit kan een probleem zijn als je alleenstaand bent of als je niet veel tijd hebt om met ze te gaan wandelen. De Beagle Labrador is van nature een intelligente hond en is zeer oplettend, maar kan vaak behoorlijk koppig zijn, waardoor het trainingsproces soms behoorlijk frustrerend kan zijn. Het draait allemaal om geduld, standvastigheid en positiviteit als het gaat om het trainen van deze plezierige honden. Consequente beloningen en positieve versterking zijn de beste manieren om Beagle Labrador mix te trainen vanwege hun natuurlijke drang om hun baasje te behagen. 

labrador beagle

Verzorging Beagle Labrador kruising

De korte vacht van een Beagle Labrador mix betekent dat ze relatief weinig onderhoud nodig hebben als het op verzorging aankomt. Ze verharen wel regelmatig, dus je moet rekening houden met een behaard huis als je van plan bent er een te adopteren. Gelukkig betekent dit dat Beagle Labrador mix maar één of twee keer per week geborsteld hoeven te worden, wat ideaal is als je niet veel vrije tijd hebt. De minimale borstelbeurten maken de Beagle Labrador kruising een perfecte hond voor kinderen die wel een viervoeter willen, maar ze niet elke dag willen hoeven borstelen. Behalve een wekelijkse borstelbeurt, moeten Beagle Labrador honden regelmatig hun nagels knippen, baden en tandenpoetsen om het risico op infecties of gezondheidsproblemen te verminderen.   

Dieet Beagle labrador mix 

Beagle Labrador honden kunnen heel gulzig zijn en als het aan hen ligt, eten ze in één dag hun hele maandvoorraad op. Hun grote eetlust leidt er vaak toe dat veel van hen overgewicht krijgen, wat zeer slecht voor hun gezondheid kan zijn. Hoe graag je jouw trouwe viervoeter ook een plezier doet, het is belangrijk om de portiegrootte in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat ze niet overvoed raken, anders zou je kunnen eindigen met een grote ronde Beagle Labrador die nauwelijks door het hondenluik kan en dat is natuurlijk niet waarvoor je hem gekocht of geadopteerd hebt. Voor meer informatie over de beagle labrador en nog veel meer leuke weetjes die je echt moet weten voor de opvoeding van jouw beagle, raden we het Beagle Handboek aan. 

Beagle geheimen

Beagle handboek downloaden