Beagle pup

Klein, compact en gehard, Beagles pups zijn actieve metgezellen voor zowel kinderen als volwassenen. Hoektanden van dit hondenras zijn vrolijk en houden van plezier, maar omdat het jachthonden zijn, kunnen ze ook koppig zijn en vereisen geduldige, creatieve trainingstechnieken. Hun neuzen leiden hen door het leven, en ze zijn nooit gelukkiger dan wanneer ze een interessante geur volgen. Beagles puppy’s werden oorspronkelijk gefokt als speurhonden om klein wild op te sporen, meestal konijnen en hazen. In veel landen, worden ze nog steeds voor dit doel gebruikt. Maar je zult veel van deze Beagle pups vinden als gezelschapshond en liefhebbende, harige gezinsleden in Nederland. 

Grootte Beagle puppy

De Nederlandse Beagle clubs erkennen twee variëteiten van de Beagle pup. De 13-inch variëteit is voor honden die niet groter zijn dan 25 centimeter op de schouder, en de 30 centimeter variëteit is voor honden die 25 tot 30 centimeter op de schouder zijn. Afhankelijk van hun hoogte, wegen Beagles pups nadat ze volledig uitgegroeid zijn tussen de 18 en 30 pond en vallen hiermee in de kleine tot middelmatig grote honden klasse.  

beagle puppy

Karakter beagle pup

Beagle pups hebben een zachtaardig, lief en grappig karakter. Ze maken je aan het lachen, maar dan wel als ze je niet aan het huilen maken vanwege hun vaak ondeugende gedrag en karakter. Beagle mensen besteden veel tijd aan het slimmer maken van hun hond, en vaak moeten ze hun toevlucht nemen tot voedselbeloningen om de Beagle in een staat van tijdelijke gehoorzaamheid te lokken. Net als elke hond heeft de Beagle al vroeg socialisatie nodig (blootstelling aan veel verschillende mensen, bezienswaardigheden, geluiden en ervaringen) als ze jong zijn. Socialisatie helpt ervoor te zorgen dat jouw Beagle puppy opgroeit tot een veelzijdige hond. 

Verzorging beagle puppy 

Een omheinde achtertuin is noodzakelijk voor een speurhond als een Beagle pup. Buiten moet jouw Beagle in niet omheinde gebieden aangelijnd zijn, of veilig opgesloten en onder toezicht. Hij is van nature een zwerver, dus als hij ontsnapt, wat vaak voorkomt bij Beagles pups, zorg er dan voor dat hij gechipt is en identificatieplaatjes aan zijn halsband draagt, zodat hij naar jou teruggebracht kan worden. Sommige mensen geven de voorkeur aan een ondergrondse elektronische omheining, maar dit type omheining voorkomt niet dat andere dieren in jouw tuin komen. Bovendien, als een geur verleidelijk genoeg is, zal jouw Beagle pup meer dan bereid zijn een kortstondige schok te riskeren om hem te volgen. Het is goed om tijdens de opvoeding van jouw Beagle pup goed aan te geven waar het einde van zijn terrein is.  

Opvoeding beagle en training pup

Net als alle honden hebben Beagle pups baat bij gehoorzaamheidstraining en opvoeding. Positieve bekrachtigingstechnieken werken het best, omdat Beagles gewoon afhaken als ze hardhandig worden behandeld. De meeste Beagles doen meer dan graag alles voor een smakelijke traktatie. Adolescente Beagles zitten vol energie en hebben veel mogelijkheden nodig om alles eruit te werken. Ze vinden het heerlijk om met hun gezin te gaan wandelen, of, nog beter, een eind door het veld te rennen om op konijnen te jagen. Ze zullen het leuk vinden om met je te joggen, maar wacht tot ze 18 maanden of ouder zijn voordat je ze aan een repetitieve oefening als deze laat beginnen. Wanneer een Beagle volwassen is, kan hij tamelijk lui worden, tevreden met de hele dag in huis te liggen, op te staan voor de maaltijden en misschien af en toe eens aan de oren te krabben. Aangezien dit een ras is dat gevoelig is voor zwaarlijvigheid is het goed om tijdens de opvoeding van jouw Beagle pup al te beginnen met veel dagelijkse beweging.  

beagle pup

Beagle pup met stamboom 

Voordat je een  hondje gaat kopen heb je de keuze of je voor een beagle pup met stamboom of zonder stamboom gaat. Het lezen van de stamboom van een hond is een overweldigende taak voor beginnende hondenbaasjes. Het is moeilijk om een stukje informatie te vinden waarvan we niet eens weten dat we ernaar op zoek zijn. Het fokken van honden heeft niets te maken met geluk en alles met genetica en erfelijkheid. Daarom is het essentieel om te weten hoe je de stamboom van jouw beagle pup moet lezen als je wilt dat je bloedlijn tot de beste behoort. 

Wat is een stamboom? 

In wezen is de stamboom van een hond zijn familiestamboom (dus ja, elke hond heeft een stamboom). Wat mensen meestal bedoelen met stamboom is een stamboom waar elk familielid werd geregistreerd op een rashonden registratie schema zodat alle voorkomende ziektes van de moeders van jouw pup in kaart worden gebracht. Een beagle pup met stamboom is meestal duurder en zijn niet zomaar op marktplaats te krijgen. Ook worden deze beagle pups met stamboom vrijwel nooit gratis op marktplaats aangeboden, zo kan je zien dat je misschien niet met een eerlijke fokker aan het onderhandelen bent.  

De initiële Beagle prijs 

De gemiddelde prijs van een Beagle pup ligt tussen de 500 en 1000 euro. Als je op zoek bent naar een hond met een superieure afstamming (bijvoorbeeld, de puppy heeft ouders van showkwaliteit), verwacht dan al gauw 1500 euro of hoger te betalen. Beagle prijzen met uitzonderlijke raslijnen kunnen in sommige gevallen oplopen tot 5000 euro. Een woord van voorzichtigheid: Pas op voor puppy broodfokkers. Koop nooit een hond als je vermoedt dat hij van een broodfokker komt. Je kunt natuurlijk ook altijd een Beagle adopteren. Een adoptie varieert meestal van 200 tot 500 euro en dat is inclusief registraties en vaccinaties. Je zult zeker geld besparen, en beter nog, je biedt een prachtig thuis voor een Beagle pup die er echt een nodig heeft. 

Kinderen en andere huisdieren 

Beagle pups hebben een band met iedereen in het gezin, vooral met kinderen. Ze kunnen echter onstuimig zijn tijdens het spelen, dus ze moeten goed gesocialiseerd worden en onder toezicht staan bij zeer jonge kinderen. Bovendien hebben Beagles de neiging een “mondige” hond te zijn, die dingen, waaronder uw hand of die van uw kind, met zijn bek grijpt om te spelen. Ze doen dit voor de lol en kunnen getraind worden om dit niet te doen. Zoals bij elk ras, moet je kinderen altijd leren hoe ze honden moeten benaderen en aanraken, en toezicht houden op elke interactie. Leer jouw kind nooit een hond te benaderen terwijl hij eet of slaapt, of om te proberen het eten van de hond af te pakken. Geen enkele Beagle pup, hoe vriendelijk ook, mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Voor meer informatie over de verzorging en opvoeden van de Beagle pup, raden we het handboek Beagle Geheimen aan! 

Beagle geheimen

Beagle handboek downloaden