Beagle club

Lid worden van een Nederlandse beagle club kan zowel jou als jouw hond ten goede komen Wil je andere hondenliefhebbers leren kennen? Heeft jouw hond behoefte aan een gezonde uitlaatklep voor socialisatie en beweging? Of je nu net begint in de wereld van de rashonden of al tientallen jaren fokker, exposant en deelnemer bent, lid worden van jouw lokale en nationale beagle club is enorm voordelig. Je zult verschillende voordelen halen uit verschillende organisaties, maar ze zullen allemaal bijdragen aan jouw voortdurende opleiding in de sport.

Waarom bij een beagle club?

Als je ooit een hondenshow, een behendigheidswedstrijd of een andere sportieve activiteit met honden hebt gezien, de meeste van deze evenementen worden gesponsord door hondenclubs, en lid worden van een beagle club geeft jou en je hond de mogelijkheid om deel te nemen. Bovendien kan je door lid te worden van een hondenclub andere geweldige hondenmensen ontmoeten, krijg je de kans om te netwerken en krijgen jou en jouw hond een gezonde uitlaatklep bij de beagle club.  

beagle club

Clubs voor alle rassen (Beagle, …, …) 

Als je net begint en de basis moet leren, is jouw plaatselijke hondenclub jouw bron voor kennis over de sport. Ga online om jouw dichtstbijzijnde beagle club te vinden, reik uit om jezelf voor te stellen en je zal worden uitgenodigd om de volgende vergadering bij te wonen als gast. Maak je geen zorgen dat de leden niet jouw ras bezitten; de kennis van het opvoeden van honden, het trainen voor wedstrijden en het organiseren van shows overstijgt elk ras. Als de club wekelijkse lessen in omgang met honden organiseert, kom dan langs met jouw beagle puppy. Je leert bij de club hoe je jouw beagle met vertrouwen kunt behandelen, en hoort over komende shows en seminars. 

De regionale rasvereniging

Liefhebbers van populaire rassen hebben het geluk dat er in het hele land een groot aantal Nederlandse plaatselijke beagle clubs zijn, die hun ras aan de basis ondersteunen. Vrienden maken met mensen van verwante rassen zal jouw kring verbreden, jouw vaardigheden in verzorging en omgang verbeteren, en jou het vertrouwen geven om wat vrijwilligerswerk voor de beagle club op je te nemen, of het nu stewarding, gastvrijheid of het maken van de nieuwsbrief is.

club beagle

Beagle Tips en informatie over de club

Het is altijd interessant om tips en input te krijgen van andere hondenliefhebbers via een beagle club. Het is ook geruststellend om te weten dat je niet de enige gekke hondenliefhebber bent die er rondloopt. Vraag naar de beste fokkers of kennels in de buurt. Vraag waar je herplaatsers kunt vinden. Andere clubleden zijn vaak bereid om nieuwe leden te helpen met toegang tot hun favoriete hondenproducten, programma’s en informatie. Binnen de kortste keren is jouw auto voorzien van de nodige bumperstickers en draagt je de beste “I Heart my beagle die er te koop is. Een beagle club is een goede plek om informatie over jouw beagle te krijgen. Wil je nu al meer informatie over de beagle, klik dan hier voor het beagle handboek

Beagle geheimen

Beagle handboek downloaden

Hondenclubs helpen 

Door lid te worden van een beagle club, heb ik geleerd dat er tal van leuke evenementen zijn waar uw hond aan kan deelnemen. Naast de hondenshows waar rashonden hun structuur en beweging laten zien, bieden veel clubs ook evenementen aan die kunnen bestaan uit:

  • Behendigheid – leidt jouw hond door een reeks van hindernissen voor tijd en nauwkeurigheid. Honden van alle maten en gemengde rassen kunnen deelnemen aan behendigheid.
  • Dokspringen – laat jouw hond een dok afrennen en achter een speeltje aan springen dat in het water wordt gegooid of achter een doelwit boven het zwembad. De hond die het verst springt, wint.
  • Dragracen – kleine honden willen ook plezier hebben! Bij dragracen kunnen kleine honden hun prooidrift tonen door achter een kunstmatig lokaas aan te rennen nadat ze zijn losgelaten uit een hek. De eerste die het grasveld en de finishlijn oversteekt, wint.
  • Earthdog trials – voor honden die gefokt zijn om op ongedierte te jagen (veel terriers en teckels) bieden deze trials hun de mogelijkheid om van de sport te genieten door middel van door mensen gemaakte tunnels. Huisratten worden veilig op de doellijn gehouden om de honden een veilige omgeving te geven om hun erfgoed te verkennen. 
  • Geurwerk / Neuswerk – voor honden die graag snuffelen naar plezier, geurwerk is een verrijkende activiteit gemodelleerd naar het werken detectiehond opleiding. Honden van alle maten en vormen zullen het neuswerk spel geweldig vinden!
  • Gehoorzaamheid – voor de ultieme test van de band tussen baasje en hond, bieden gehoorzaamheidswedstrijden de kans om de luistervaardigheid van jouw hond te tonen. Het is ook een goede basis voor alle andere evenementen.

Kortom, het is erg leuk om samen met jouw Beagle lid te worden bij de lokale club.