Beagle gratis afhalen

Heel af en toe zijn er beagles te vinden die je gratis kunt afhalen. Vaak kan je deze beagles online vinden. Misschien kan je ze ook in het asiel gratis afhalen. Misschien zijn daar gratis beagle pups die op zoek zijn naar een liefdevol thuis. Vaak doen mensen de beagle weg omdat er bijvoorbeeld iemand allergisch is in het gezin. Op diverse koopjes sites bieden mensen ook dieren aan. Toch gebeurt het maar zelden dat mensen hun beagle pups gratis laten afhalen en het is ook goed om voordat je deze gratis pups mee naar huis neemt te kijken waarom de pups gratis zijn. 

beagle gratis afhalen

Waarom een beagle gratis afhalen? 

Er zijn verschillende redenen waarom beagles gratis af te halen zijn. Beagles zijn actieve metgezellen voor zowel kinderen als volwassenen. Hoektanden van dit hondenras zijn vrolijk en houden van plezier, maar omdat het jachthonden zijn, kunnen ze ook koppig zijn en vereisen geduldige, creatieve trainingstechnieken. Hun neuzen leiden hen door het leven, en ze zijn nooit gelukkiger dan wanneer ze een interessante geur volgen. Beagles werden oorspronkelijk gefokt als speurhonden om klein wild op te sporen, meestal konijnen en hazen. Maar je vindt ook veel van deze pups als gezelschapshond en liefhebbend, harig gezinslid. Soms wordt de drukheid van een beagle het baasje te veel of zijn er andere externe redenen om een beagle gratis af te laten halen.  

Beagle gratis afgehaald – Mee naar huis 

Gratis af te halen beagles hebben soms wat meer meegemaakt dan de gemiddelde beagle uit een asiel. Hierdoor is het belangrijk om goed te kijken en veel tijd te nemen wanneer je de beagle mee naar huis neemt. De tijd die een beagle nodig heeft om aan een nieuw huis te wennen, bedraagt meestal ongeveer drie maanden. Natuurlijk kan de hoeveelheid tijd variëren op basis van een groot aantal verschillende factoren. Sommige gratis af te halen beagles zullen zich sneller aanpassen aan hun nieuwe thuis, terwijl sommige honden er wat langer over doen om zich op hun gemak te voelen. 

gratis afhalen beagle

Belangrijkste factoren gewenning 

Zoals gezegd, kunnen veel verschillende factoren van invloed zijn op de tijd die jouw nieuwe gratis afgehaalde beagle nodig heeft om aan zijn nieuwe huis te wennen. Leeftijd kan een grote rol spelen. Puppy’s hebben de neiging zich beter aan te passen en zouden in hooguit een paar weken aan een nieuw huis gewend moeten zijn. Soms duurt het wat langer, maar jongere honden passen zich meestal gemakkelijker aan. Oudere honden hebben vaak tot drie maanden of langer nodig. De persoonlijkheid van de hond kan ook een rol spelen. Soms zullen schichtige honden zich niet gemakkelijk aanpassen aan een luid en actief huishouden als ze uit een rustig huis komen. Honden die gewend zijn aan meer beweging en langere perioden buiten zijn, zullen tijd nodig hebben om zich aan te passen aan een rustiger huishouden. Gratis af te halen beagles die wat ouder zijn hebben dus wat meer tijd nodig.  

Voor meer informatie over de het opvoeden, trainen en verzorgen van de beagle, raden we het Beagle Handboek aan.  

Beagle geheimen

Beagle handboek downloaden