Beagle hok

Meestal gebruiken we het gewicht van een hond om de maat beagle hok te bepalen die hij nodig zal hebben. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de afmetingen van de hond.  Sommige beagles zijn wat hoger gestructureerd dus de hoogte-eisen zijn een even belangrijke overweging als het gewicht. Idealiter moet het beagle hok net groot genoeg zijn voor de hond om erin te kunnen, zich om te draaien en te gaan liggen. Dit zijn de minimale eisen voor een beagle hok, een groter hok kan in principe altijd wel. 

Beagle hok – Warmteregulatie 

Tijdens de koudere maanden wordt het vasthouden van lichaamswarmte van jouw beagle enigszins opgeofferd wanneer het hok groter is.  Bij warm weer zal dit een voordeel zijn. Houd jouw geografische locatie in gedachten om te bepalen wat geschikter is voor jouw beagle. Een huis dat precies goed is of een huis dat hem de ruimte geeft om zich uit te strekken en te bewegen. Het kiezen van de juiste maat huis verzekert het comfort voor jouw beagle. Als je in een regio met strenge winters woont, is groter zeker niet beter. Als jouw regio extreem zachte winters heeft, is een beagle hok groter dan nodig geen probleem. 

beagle hok

Beagle hok kiezen – ABC methode 

Gebruik deze eenvoudige A-B-C methode om de juiste maat beagle hok te bepalen. Het kan handig zijn om af te drukken als referentie wanneer je jouw beagle opmeet en vergelijkt met de afmetingen van het huis. De hoogte van de deuropening mag niet minder zijn dan 3/4 van de schouderhoogte van de hond tot de grond. Grote deuren zijn niet nodig, honden bukken meestal om een hondenhok binnen te gaan. Voorbeeld: Als de “A”-lengte van de hond 19 cm is, moet de deuropening minstens 14 cm hoog zijn. De breedte en de lengte van het hondenhok moeten gelijk zijn aan of niet meer dan 25% groter zijn dan (B), de afstand tussen neus en flanken (staarten tellen niet mee). De hoogte van het hondenhok moet ten minste 25% (niet meer dan 50%) hoger zijn dan de hoogte van de top van het hoofd van de hond tot aan zijn tenen (C). Nogmaals, deze beagle hok maat (C) kan tot 50% hoger zijn dan de totale hoogte (C) van de hond en toch een goede lichaamswarmte-retentiefactor behouden tijdens de koude maanden. 

Beagle hok kopen

Bekijk hier alle Beagle hokken die te vinden zijn op Bol.com voor inspiratie en meer informatie.