Beagle reu

In dit blog alles over de reu beagle. Beagles worden beschouwd als een van de meest populaire honden in het land vanwege hun leuke persoonlijkheid en zachtaardig gedrag rond kinderen en andere huisdieren. Hoewel zowel reutjes als teefjes onder deze categorie vallen, zijn er een aantal opmerkelijke verschillen tussen de twee geslachten. De belangrijkste verschillen zijn dat beagle reuen onafhankelijker zijn, meer ontspannen en meer geneigd om te blaffen. Dit terwijl teven veel leuker zijn, veel aandacht vragen en soms humeurig gedrag vertonen.

Reu of teef Beagle kiezen? 

Als je een keuze moet maken tussen een reu of een teefjes Beagle, is het belangrijk om te kijken naar je verwachtingen qua blaffen en persoonlijkheid. Een reu Beagle is bijvoorbeeld ideaal voor mensen die vaak van huis zijn, een luidruchtige hond niet erg vinden, en geen behoefte hebben aan een constant speelkameraadje. Teef Beagles daarentegen zijn geweldig voor gezinnen die een super aanhankelijke en speelse hond willen en een licht humeurig karakter niet erg vinden.

beagle reu

Beagle reu karakter

Wat is het karakter van de reu beagle? Beagles staan bekend als een van de meest beminnelijke en gezinsvriendelijke rassen. Of je nu andere huisdieren of kinderen in jouw huishouden hebt, Beagles passen er waarschijnlijk perfect bij zonder agressief, afstandelijk of gevaarlijk te zijn. In plaats daarvan, zijn Beagles ongelooflijk grappige, aangename en beminnelijke honden in zowat elk huis. Tegelijkertijd zijn het uitstekende jachthonden omdat ze trouwe metgezellen zijn, geweldig gezelschap zijn, en gefokt werden voor de jacht. Al die tijd worden Beagles beschouwd als honden met weinig onderhoud. Hun vacht heeft niet veel verzorging nodig, en het ras is erg gezond. Zolang je jouw hond de juiste voeding, aandacht en verzorging geeft, zal jouw Beagle reu meer dan waarschijnlijk een loyale en trouwe aanwinst in jouw huis zijn.

Geen beagle reu

Er zijn echter twee belangrijke redenen waarom een Beagle reu misschien niet geschikt is voor jou. Als jachthond zijn Beagles behoorlijk luidruchtig en hebben ze veel speeltijd nodig. Als je niet tegen een luidruchtige hond kunt of er de tijd niet voor hebt, kan je beter voor een ander ras gaan. Zelfs met deze nadelen in het achterhoofd, worden Beagles beschouwd als een van de gemakkelijkste en meest beminnelijke honden om in huis te hebben. Als je kinderen hebt, zullen zij waarschijnlijk genoeg met jou Beagle reu spelen om aan zijn meeste speelbehoeften te voldoen. Tegelijkertijd hoeft je je geen zorgen te maken dat de hond gemeen of overdreven agressief is tegen jouw kinderen.

Karakter reu beagle 

Bij de meeste hondenrassen, zo ook bij beagles, staan de reuen erom bekend dat ze extraverter en leuker zijn dan de teven. Dit is niet het geval bij de Beagle. Mannelijke Beagles hebben de neiging veel meer ontspannen en lui te zijn dan de teefjes. Dat betekent niet dat de mannetjes niet van aandacht houden of afstandelijk zijn. Het betekent alleen dat ze niet zo speels zijn. Hoewel sommige mensen de voorkeur geven aan een overmatig speelse pup, is de mannelijke Beagle een goede keuze als jij vaak van huis bent. De beagle reu zal met je spelen wanneer je thuis bent en jouw aandacht op prijs stellen. Hij zal ook wel iets vinden om alleen te doen wanneer je weg bent. Wil je alles weten over de beagle reu, klik dan hier voor meer informatie over onder andere het opvoeden en verzorgen!

Beagle geheimen

Beagle handboek downloaden