Beagle asiel

Als je op zoek bent naar een Beagle, is de beslissing om er een te adopteren uit een asiel een goede keuze. Maar voordat je kunt tekenen en jouw nieuwe beste vriend naar huis meeneemt, is het zaak een aantal pittige vragen te stellen. Hoe kun je zien of deze specifieke asiel Beagle de juiste voor jou is? Als het adopteren van een beagle in jouw nabije toekomst ligt is het goed hier meer informatie over te vergaren. Een van de gemakkelijkste tekenen om te vertellen of een hond zich al dan niet veilig voelt in je buurt, is om hun lichaamstaal te controleren. Een beagle uit het asiel kopen die zich comfortabel voelt om je heen zal een meer ontspannen lichaamstaal hebben. Vaak kan je ze dan direct aaien en met ze spelen.

Volwassen beagles uit Asiel 

Niet alle honden zullen vol energie zijn. Aangezien veel Beagle asielhonden al wat ouder zijn, is het waarschijnlijk dat ze niet meer die over-the-top energie hebben die een puppy heeft. Maar toch, als jouw hond bij jou past, zal hij het waarschijnlijk leuk vinden om, op zijn minst af en toe met je te spelen. Je kunt zien dat ze met je willen spelen. Je weet dat je getuige bent van een “speelbuiging” als jouw beagle uit het asiel plotseling zijn kont in de lucht steekt met zijn voorpoten naar voren en zijn staart kwispelt. Dit gebeurt ook bij oudere beagles uit het asiel en is een goed teken.

beagle asiel

Klaar voor adoptie?

Het adopteren van een beagle uit het asiel betekent het toevoegen van een lief nieuw lid aan jouw gezin. Daarnaast is het ook een grote verantwoordelijkheid. Iedereen in jouw gezin moet het eens zijn met de beslissing om een hond te adopteren en de verplichtingen van tijd, geld en zorg begrijpen die het bezit van een huisdier met zich meebrengt. Als je niet zeker weet of jouw gezin er klaar voor is, overweeg dan om eerst een hond te adopteren. Een tijdelijk pleeggezin is een uitstekende manier voor jouw gezin om meer te leren over het bezit van een huisdier. Ook kan je zo uit de eerste hand ervaring op doen over wat werkt voor jouw thuisomgeving. Bovendien kan je zien of je klaar bent voor een nieuw permanent lid van het gezin. Je kunt het zien als een proefrit met jouw beagle uit het asiel. Hierna kan je dan je asiel beagle kopen. 

Geloof de misvattingen over asielhonden niet

Elk jaar kopen 3,2 miljoen mensen een reddingshond uit het asiel. Een veel voorkomende misvatting is echter dat alle asielhonden kapot, mishandeld of problematisch zijn. Hoewel sommige door traumatische situaties zijn gegaan of extra medische of gedragsmatige zorg nodig hebben, worden asielhonden om verschillende redenen in een asiel geplaatst. Je kan in het asiel Beagle pups vinden en ook volwassenen die speels en actief zijn en van andere honden houden. Hun familie kon om de een of andere reden niet voor hen zorgen. Een beagle uit het asiel betekent niet dat het een probleem hond is. Wil je alles weten over het verzorgen en opvoeden van de beagle, klik hier voor meer informatie!Beagle geheimen

Beagle handboek downloaden