De voordelen van verschillende soorten hondenvoer

De voeding is van cruciaal belang voor de gezondheid en het welzijn van je hond. Er zijn verschillende soorten voer beschikbaar, elk met zijn eigen kenmerken en voordelen. Hieronder zullen we vooral geperst hondenvoer uitlichten, aangezien dit steeds populairder wordt. Daarnaast bespreken we nog enkele andere soorten hondenvoer en hun voordelen.

Wat is geperst hondenvoer?

Bij geperst hondenvoer is er een specifiek proces waar aangehouden wordt om het voedsel te produceren. De ingrediënten worden samengeperst onder hoge druk, dit geeft als voordeel dat de voedingsstoffen goed behouden blijven en dat er geen kunstmatige toevoegingen meer nodig zijn. Hierdoor ontstaat een compacte brok die rijk is aan voedingsstoffen en gemakkelijk verteerbaar is. 

Voordelen van geperst hondenvoer

Wanneer je kijkt naar geperst hondenvoer, zijn er verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten voer. Zo zijn de voedingswaarde makkelijker te behouden omdat ze aan hoge temperaturen worden blootgesteld, hierdoor gaan de belangrijke voedingsstoffen niet verloren. Daarnaast zijn er geen kunstmatige conserveringsmiddelen, kleurstoffen of smaakstoffen hieraan toegevoegd, wat het dus een gezondere keuze maakt ten opzichte van het andere voer. 

Andere soorten voer voor honden  

Naast geperst hondenvoer zijn er natuurlijk ook andere opties. Zo heb je bijvoorbeeld brokken, wat ook wel droogvoer wordt genoemd. Dit is een veelvoorkomende keuze omdat het makkelijk in gebruik is, een lange houdbaarheid heeft en er veel verschillende soorten varianten zijn. Deze varianten zijn meestal geschikt voor specifieke behoeften, zoals puppy’s senior honden of honden met allergieën.

Ook heb je natvoer, dit is beter bekend als blikvoer of natte voeding. In dit voer zit meer vocht en wordt meestal als smakelijker ervaren door honden. Zeker voor honden die kieskeurig zijn of moeite hebben met kauwen kan natvoer een goede optie zijn. Daarnaast is het voor de hydratatie ook goed, vooral met warm weer in de zomer kan je hond extra hydratatie nodig hebben die hij met dit voer makkelijk binnen krijgt. 

De gezondheid van je beestje is natuurlijk het belangrijkst, maar wat voor soort voer moet je dan kiezen? Een soort voer die steeds populairder wordt is geperst hondenvoer, dit voer behoudt namelijk zijn voedingsstoffen en hieraan zijn geen kunstmatige toevoegingen toegevoegd. Maar je kunt natuurlijk ook altijd voor de andere opties kiezen zoals droog- en natvoer. Droogvoer is bijvoorbeeld brokken, deze zijn lang houdbaar en er zijn veel verschillende soorten voor specifieke behoeftes. Natvoer is handig vanwege het hoge vochtgehalte en het feit dat honden dit meestal lekkerder vinden. Zeker voor honden die wat minder goed kunnen kauwen is dit een goede optie.