Tips voor het verzorgen van de vacht van je Beagle

Het verzorgen van de vacht van je trouwe viervoeter is natuurlijk ontzettend belangrijk. Niet alleen bij honden met lang haar, maar ook bij de Beagle, wanneer ze een korte vacht hebben. Waar wij mensen vaak dagelijks douchen en ons wassen, geldt dit voor honden natuurlijk niet. Toch is het wel belangrijk om de vacht regelmatig te verzorgen. Hierbij moet je denken aan het borstelen van de vacht, maar ook eens in de zoveel tijd wassen. Kortom, reden genoeg dus om hier even bij stil te staan. Omdat niet ieder baasje weet hoe ze de vachtverzorging moeten doen, hebben we een aantal handige tips voor je. Dus of je nu een Beagle of een andere hond hebt, deze tips kunnen je natuurlijk altijd helpen.

Het belang van goede vachtverzorging

De vacht beschermt de huid van je Beagle tegen beschadigingen en infecties en het houdt je hond warm wanneer het koud is en koel wanneer de temperatuur flink oploopt. Een gezonde vacht zorgt er ook voor dat je Beagle er goed uitziet en zich goed voelt. Waar veel mensen vaak denken er alleen met het borstelen van de vacht te zijn, is ook de juiste voeding en voldoende water ontzettend belangrijk. Wil jij nu nog meer weten over de algehele gezondheid van je hond, neem dan eens een kijkje op het hondenblog van hondjesinfo.

beagle verzorgen

De juiste voeding

Voeding is een belangrijk onderdeel van de verzorging van je hond. Net als wij mensen, heeft ook een hond de juiste en voldoende voedingsstoffen nodig om goed te kunnen functioneren. Doe je dat niet, dan is de kans aanwezig dat de weerstand van je hond verslechtert, waardoor je hond ook last kan krijgen van een doffe vacht of zelfs haaruitval. Zo kun je prima voor goedkoop hondenvoer voor je Beagle kiezen, zolang je maar goed kijkt of alle benodigde voedingsstoffen erin zitten. Is dit niet het geval, dan is het raadzaam om even verder te kijken of om te kijken naar een eventuele aanvulling. Zo doet zalmolie het over het algemeen ook altijd ontzettend goed.

Borstel je hond regelmatig

Het borstel van je hond is iets wat je in principe dagelijks kunt doen. Nu is het wel zo dat dit eerder gebeurt bij honden met een lange vacht, dan bij kortharige honden. Toch is het vooral in de overgangsperiode van de winter naar de zomer belangrijk dat je je hond goed borstelt. Dit is namelijk het moment waarop je hond zijn wintervacht gaat verliezen en dus irritatie kan krijgen van een te dikke vacht. Daarbij komt natuurlijk ook dat het niet heel prettig is dat je hond aan het haren is en je dus praktisch iedere dag met de stofzuiger door het huis kunt.

 

Gebruik een conditioner

Naast het borstelen van je hond, is het ook raadzaam je hond iedere 6 tot 8 weken in bad te doen. Niet alleen omdat het een stuk frisser is, maar ook om de vacht van je hond de extra voeding te geven die het nodig heeft. Door gebruik te maken van een speciale conditioner, zorg je ervoor dat de vacht van je hond wordt gevoed, waardoor deze langer mooi blijft en gaat stralen.